Latvijas Universitāte Torņakalnā atzīmē Spāru svētkus

Projekta ietvaros Rīgā, Jelgavas ielā 1, tiks izveidota mūsdienīga, funkcionāla un uz ilgtspējīgu attīstību orientēta mācību, darba un sadzīves vide studentiem, pasniedzējiem un zinātniekiem. Plānots, ka Torņakalnā nākotnē varētu atrasties arī ekumēniskā baznīca.

Ēkas celtniecība tika uzsākta šī gada martā, savukārt jau maija beigās tika svinīgi ielikts pamatakmens un laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Jaunajai ēkai ir septiņi stāvi, kuros būs izvietotas auditorijas, laboratorijas, darba un semināru telpas un bibliotēka. Ēkas pēdējā stāvā atradīsies pētniecības laboratorija un semināru telpa ar skatu uz Vecrīgu un jaunuzcelto Latvijas Nacionālo bibliotēku. Uz ēkas jumta tiks izvietoti vēja ģeneratori, dodot iespēju iegūt alternatīvo enerģiju, un ēkā strādās “gudrās mājas” apkalpojošā tehnika.

Dabaszinātņu centrā atradīsies Bioloģijas, Ķīmijas, Medicīnas, Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, kā arī Optometrijas un redzes zinātnes nodaļa. Studentiem būs iespējas studiju procesu papildināt ar pētniecisko darbību, un ēkā būs izvietots arī Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts un Ķīmiskās fizikas institūts. Tāpat topošajā ēkā tiks iekārtotas sešu valsts nozīmes pētniecības centru laboratorijas.

Nākamajās projekta kārtās plānots izveidot Humanitāro un Sociālo zinātņu centru, Dzīvības un veselības zinātņu centru u.c.. Kompleksā paredzētas studiju servisa un rekreācijas telpas, kā arī dienesta viesnīcas, sporta centrs un ekumeniskā baznīca. Plānots, ka viss komplekss tiks pabeigts līdz 2023.gadam un tajā mācīsies 15 tūkstoši studentu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar