Latvijas spilgtākie hokeja mirkļi iemūžināti LEGO

Godinot Latvijas hokejistu līdzšinējos sasniegumus un iedvesmojot jauniem panākumiem pasaules hokeja čempionātā, kas šogad norisinās LEGO dzimtenē Dānijā,  kvēlākie pašmāju hokeja fani radījuši unikālu aizvadīto hokeja spēļu video atskatu. Tajā, izmantojot pasaulslavenos LEGO rotaļu klucīšus un figūras, atveidoti TOP 3 spilgtākie Latvijas hokeja izlases mirkļi šajā gadsimtā.

Par emocijām bagātāko momentu izvēlēta Aleksandra Beļavska slavenā piruete spēlē pret Baltkrieviju, kuru 2000. gada čempionātā Latvijas izlase pārspēja ar rezultātu 6:3. Tieši šī spēle savulaik ievadīja vienu no veiksmīgākajiem Latvijas hokeja izlases aizvadītajiem turnīriem – tajā pēcāk ar 3:2 tika pārspēta ne tikai Krievijas zvaigžņotā komanda, bet arī noslēgumā izcīnīta 7.vieta.

LEGO atveidotājā TOP3, protams, iekļauts arī moments no leģendārā Latvijas – Krievijas hokeja izlašu dueļa, kurā Latvijas izlasi no vārtu zaudējuma glāba Artūra Irbes meistarstiķis. Izcilais vārtsargs pretinieku metienu atvairīja hokejam visai neierastā manierē – guļot uz muguras un ar kājām aizsedzot augšējo vārtu stūri. Savukārt topa trešajā vietā iekļuvis mirklis no Latvijas un Kanādas hokeja izlašu spēles Soču olimpiskajās spēlēs, proti,  epizode, kurā vārtsargam Kristeram Gudļevskim palīgā steidzās aizsargs Kristaps Sotnieks, ar roku izvelkot ripu, kas teju jau bija šķērsojusi vārtu līniju.

“LEGO hokeja arēnas būvniecība aizņēma vairākas dienas un tās procesā izmantotas tikai oriģinālās detaļas. Lai radītu pēc iespējas ticamāku iespaidu, īpašu uzmanība tika pievērsta detaļām. Tāpēc LEGO tika atveidoti pat šķietami sīkumi – sporta reportieru videokameras, atverami spēlētāju maiņu vārtiņi, ledus tīrāmā mašīna, ieeja tribīnēs un pat automašīna, kas vienmēr atrodas vienā no arēnas stūriem,” stāsta LEGO meistars Pēteris Sproģis, kas sadarbībā ar OlyBet iemūžinājis skaistākos hokeja mirkļus savdabīgajā video.

Kā norāda video autors, tā tapšanas procesā lielākais izaicinājums bijis visu figūru kustināšana katrā no kadriem. Arī tur ļoti liela loma bijusi tieši detaļām, jo, “iekustinot” notikumus laukumā, jāreaģē arī tribīnēm, kurās tika sasēdinātas 393 LEGO figūriņas. Interesanti, ka video redzamajiem LEGO hokejistiem filmēšanas laikā kājās uzautas arī īpašas LEGO slidas, savukārt nūjas speciāli filmēšanas vajadzībām tikušas izgatavotas kombinējot dažādas LEGO detaļas. Tāpat LEGO atveidotajiem hokejistiem pat darināti katras valsts izlases vizuālajam noformējumam atbilstoši tērpi, pietuvinot tos LEGO stilistikai.

 

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar