Latvijas Pasts sāk jaunu pastmarku ciklu sērijā Latvijas dzīvnieki

Pastmarkas Āpsis nominālvērtība ir € 0,85, un tā atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām uz jebkuru pasaules valsti ārpus Eiropas Savienības. Pastmarka izdota 150 000 eksemplāru tirāžā, un līdz ar to arī speciāla aploksne 1500 eksemplāros. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirta Grīva.

Āpsis (Meles meles) izvēlēts par Latvijas 2016.gada dzīvnieku un ir viens no lielākajiem plēsēju kārtas sermuļu dzimtas dzīvniekiem mūsu valstī. Āpsis ir viegli atpazīstams un izskatīgs dzīvnieks, kura tēls raksturīgā ārējā veidola dēļ bieži izmantots dažādos literārajos un vizuālajos darbos. Kažoka krāsojums āpšiem var būt atšķirīgs – gan rūsganāks, gan pelēkāks, bet balti melnais galvas krāsojums, iespējams, ir brīdinājums citām sugām netuvoties.

Latvijas Pasts arī iepriekš izdevis pastmarku sēriju Latvijas dzīvnieki: 2006.gadā tika izdotas pastmarkas ar brieža un lūša attēliem, 2007.gadā – ar lapsu un alni, 2008.gadā pastmarkas tika veltītas caunai un bebram, savukārt sērijas noslēdzošās pastmarkas vēstīja par zaķi un vilku. Jaunās dzīvnieku sērijas pastmarkas paredzēts veidot pēc cita mākslinieciskā dizaina principa.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 14.jūlijā.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Marta Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Marta
Viesis
Marta

Cik cmuks zīmodziņš – ar āpsīti 🙂