Latvijas iedzīvotāji uzstāda jaunu WiFi lietošanas rekordu

Lietotāju vidū joprojām iecienītākie WiFi izmantošanas punkti ir Rīgas Starptautiskā autoosta, Forums Cinemas un Stockman, CSDD Rīgas nodaļa, TC “Diton nams” Daugavpilī un TC “Galleria Riga”. Rīgas Starptautiskās autoostas WiFi zonā pēdējā mēneša laikā reģistrētas teju 10 tūkstoši unikālās pieslēgšanās.

 

“Vēl pērnā gada jūnijā ziņojām, ka tīklā reģistrētas 100 000 pieslēgšanās, taču nepilna gada laikā šis skaitlis ir audzis desmit reizes. Pēdējais gads WiFi infrastruktūras iekārtošanas ziņā bija intensīvs, jo vairāki punkti tika ierīkoti iedzīvotājiem svarīgās vietās, piemēram, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā, septiņās Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietās, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas “Vecāku mājā”, Vidzemes Olimpiskajā centrā un citur. Acīmredzot, lēmums ieguldīt bezmaksas WIFi tīkla izvēršanā Latvijā ir bijis pareizs, un lietotāji to labprāt izmanto,” stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

 

Aktīvākais WiFi lietošanas periods ir gada aukstie mēneši, kad salīdzinoši vairāk laika tiek pavadīts iekštelpās un WiFi izmanto arī 100 skolas, kas piedalījās brīvpieejas interneta ierīkošanas projektā “WiFi skolās”. Tāpat iedzīvotāji bezmaksas internetu izmanto brīvdabas vietās un pasākumos, piemēram, 2014. gada jūlijā, kad Latvijā notika Positivus festivāls, tika novērots interneta lietotāju skaita pieaugums, kas skaidrojams ar papildu punktu atklāšanu pasākuma teritorijā, un sasniedza teju 130 tūkstošus unikālo pieslēgšanos.

 

Lattelecom kopš 2013. gada visā Latvijā ierīkojis vairāk nekā 4500 Lattelecom-free WiFi punktu, tostarp teju 1000 no tiem Rīgā, kas ļāvis tai kļūt par Eiropas WiFi galvaspilsētu. Līdz šim Lattelecom-free WiFi pieejams 21 slimnīcā, 165 mācību iestādēs, kā arī Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās.

TOP Komentāri

avatar