Latvijas iedzīvotāji mācās dzīves situācijas risināt elektroniski (FOTO)

Iespēju pilnveidot zināšanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) rīkotajās digitālo prasmju darbnīcās 29. augustā izmantojuši tukumnieki un talsinieki. Darbnīcu dalībniekiem bija iespēja uzzināt, kā digitālajā vidē parūpēties par savu datu drošību un pārliecināties, kā ikdienu atvieglo eID karte un e-paraksts, kā arī uzzināt vairāk par dažādās dzīves situācijās noderīgiem e-pakalpojumiem.

Turpmāk darbnīcas tiks organizētas arī citās Latvijas pilsētās, lai arvien plašāku sabiedrību iepazīstinātu ar plašo e-pakalpojumu klāstu un iespējām dzīves situācijas risināt digitāli.

”Portālā Latvija.lv jau tagad ir pieejami vairāk nekā 500 valsts un pašvaldību e-pakalpojumi, kurus iespējams pieteikt no dažādām viedierīcēm. Mums ir svarīgi par šīm digitālajām iespējām, kas padara ikdienu daudz ērtāku, pastāstīt ikvienam – neatkarīgi no dzīvesvietas. Tieši tādēļ organizējam šādas radošas un informatīvas darbnīcas dažādās Latvijas pilsētās, lai, pilnveidojot prasmes un zināšanas, mēs kopā veidotu digitālu sabiedrību un valsti,” saka VARAM valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis.

Digitālo prasmju darbnīcas abās pilsētās vadīja TV personība Juris Šteinbergs, bet ar pieredzi un mūsdienīgu pieeju dzīvei, kā arī e-pakalpojumu lietošanu ikdienā dalījās integrētās mācību un komunikācijas programmas “Mana Latvija.lv. Dari digitāli!”  vēstneši – leģendārais aktieris Mārtiņš Vilsons un dziedātāja, jaunā māmiņa Māra Upmane – Holšteine.

”Kā radoša personība un divu bērnu mamma ļoti novērtēju iespēju dzīves situācijas risināt elektroniski sev izdevīgā laikā un vietā.  Atzīšu, ka pirmā iepazīšanās ar portālu Latvija.lv bija nedaudz mulsinoša, bet tā jau vienmēr ir ar visu jauno! Nu jau esmu sapratusi, ka e-pakalpojumu lietošana ir tik tiešām ērta. Turklāt tieši jaunās ģimenes ir tās, kurām valsts piedāvā ļoti plašu e-pakalpojumu klāstu, piemēram, bērna piedzimšanas pabalsta pieteikšana, dzīves vietas reģistrācija, bērna pieteikšana bērnudārzā vai skolā,” stāsta digitālā vēstnese Māra Upmane – Holšteine.

“Vecums ir tikai skaitlis pasē, patiesībā katrs varam izlemt, cik jauns un moderns vēlamies būt! Turklāt tehnoloģiju laikmetā ir tik viegli būt modernam – joprojām dzīvoju dzīvi pilnu krūti un dažādus ikdienas jautājumus izvēlos risināt digitāli. Jo laiku, ko citādi patērētu ceļam uz iestādi, var pavadīt daudz kvalitatīvāk,” ir pārliecināts digitālais vēstnesis Mārtiņš Vilsons.

Radošākā darbnīcas daļa bija viktorīna  “Vai esi gudrāks par digitālo aģentu?”, kurā drosmīgākie dalībnieki sevi izaicināja, pārbaudot esošās un pilnveidotās zināšanas par e-pakalpojumiem, to lietošanu un ieguvumiem.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar