Latvijas Centrālās Padomes Memorandam — 71

Pie Brīvības pieminekļa plkst. 18.00 ikviens cilvēks būs aicināts aizdegt līdzi paņemtas sveces plastmasas vai stikla ietvaros par piemiņu tiem 188 Latvijas patriotiem, kuri 1944. gadā parakstīja profesora Konstantīna Čakstes vadītās nacionālās pretošanās organizācijas Latvijas Centrālās Padomes Memorandu.

Latvijas Kara muzejā plkst. 19.00 notiks literāri muzikāls piemiņas vakars, kura laikā rakstniece un diplomāte Anna Žīgure un rakstnieks Otto Ozols lasīs fragmentus no Memoranda parakstītāju Kārļa Skalbes un Elzas Stērstes darbiem. Muzikālajā daļā Memoranda parakstītāja Jāzepa Vītola un citu latviešu komponistu darbus atskaņos dziedātājs Jānis Kurševs, pianiste Ilze Fomina un Latvijas Republikas Zemessardzes koris “Stars” Ārija Šķepasta vadībā. Par to, kāpēc Latvijas Centrālo Padomi un Memorandu ir tik nozīmīgi atcerēties arī šodien, stāstīs Latvijas Kara muzeja pētniece Ieva Kvāle un Latvijas Okupācijas muzeja pētnieks Uldis Neiburgs.

Ar 1944. gada 17. martu datēto Memorandu parakstīja dažādu nozaru pārstāvji – LU un LLU profesori, juristi, ārsti, lauksaimnieki, bijušie Saeimas deputāti, rakstnieki, mūziķi, kristīgo konfesiju vadītāji, žurnālisti, sabiedriskie darbinieki un citu amatu pārstāvji. Šie cilvēki riskēja ar savu dzīvi savas valsts labā. Daļa no viņiem pēc PSRS okupācijas varas atjaunošanas devās bēgļu gaitās uz Rietumiem vai cieta no padomju okupācijas represijām.

Foto: publicitāte

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Bretthah Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Bretthah
Viesis
Bretthah

wh0cd8866481 baclofen no prescription

Bretthah
Viesis
Bretthah

wh0cd265656 homepage here buy zithromax online