Latvijas ceļos neredzamo gājēju netrūkst

Policijas darbinieki regulāri dodas reidos, lai pārliecinātos, ka diennakts tumšajā laikā kājāmgājēji uz ceļa ir labi pamanāmi un nēsā apģērbu ar tajā iestrādātiem gaismu atstarojošiem elementiem vai gaismu atstarojošas vestes. Kopumā šogad par atstarotāju neesamību kājāmgājēju apģērbā sastādīti jau 6546 protokoli, no tiem 2625 šajā rudenī. Daudziem izteikts vien brīdinājums.

            Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs ar nožēlu atzīst, ka daudzi kājāmgājēji joprojām ignorē šo prasību un izvēlas riskēt ar savu dzīvību, paliekot neredzamiem. Šoruden vien sastādīto protokolu skaits iezīmē to, cik patiesībā daudz kājāmgājēju savu dzīvību reāli pakļāvuši nāves draudiem.

            Jau iepriekš ziņots, ka Ceļu satiksmes noteikumi paredz gājējiem, kas pārvietojas pa brauktuvi vai pa ceļa nomali ārpus apdzīvotām vietām, jābūt gaismu atstarojošai vestei vai gaismu atstarojošiem elementiem iestrādātiem apģērbā. Tāpat arī Valsts policija atgādina, ka par savu redzamību jārūpējas arī apdzīvotās vietās, kas slikti apgaismotas.

            Šobrīd CSDD, Valsts policija un Satiksmes ministrija kopā ar partneri – apdrošināšanas sabiedrību ERGO – īsteno satiksmes drošības kampaņu „REDZAMS, TĀTAD DZĪVS!”. Tās ietvaros sadarbībā ar organizāciju „Latvijas Samariešu apvienība” un Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju visā Latvijā norisinās „Tumšo gājēju glābšanas misija”, kurā mazturīgie iedzīvotāji saņems vairāk nekā 20 000 „gaismas vestes”.    

TOP Komentāri

avatar