Latvijas autovadītāju lielākais bieds svētku laikā ir neapdomīgi braucēji uz ceļiem

Latvijas autovadītāji par savu lielāko biedu Ziemassvētku laikā uzskata neapdomīgus braucējus uz ceļiem, kā arī pārpildītas autostāvvietas tirdzniecības centros, noskaidrots lielākā pašmāju degvielas tirgotāja AS “VIRŠI-A” veiktajā interneta aptaujā.

80,4% no aptaujas respondentiem norādīja, ka tieši neapdomīgi braucēji uz ceļiem rada lielāko satraukumu. Kā otrs populārākais bieds norādītas garās rindas autostāvvietās pie tirdzniecības centriem, kam sekoja lielie sastrēgumi uz ielām.

Par noderīgāko dāvanu autovadītājam svētkos 35% respondentu atzina automašīnas salona ķīmisko tīrīšanu, 27% – jaunas ziemas riepas, savukārt 19% no aptaujātajiem respondentiem – pilna servisa tehnisko apskati automašīnai.

Kopumā šogad Ziemassvētku dāvanā 40,2% respondentu vēlētos saņemt ceļojumu uz ārvalstīm, kā arī relaksējošu atpūtu, piemēram, SPA (35,7%). Tāpat sadzīvē noderīga dāvana ir viena no vēlmēm svētkos, uz ko norādīja 25,2% aptaujāto.

Kā liecina aptaujas dati, 61% svētku brīvdienās plāno braukt ar automašīnu ciemos pie radiem un draugiem, turpretim vairāk kā viena piektdaļa jeb 22% plāno svētku laikā palikt mājās. Tikai 10% respondentu svētku brīvdienās plāno doties garākā ceļojumā ar automašīnu.

Vaicājot par vēlamajiem laikapstākļiem Ziemassvētku brīvdienās, lielākā daļa jeb 80,8% norādīja, ka vēlētos redzēt baltu sniega segu visapkārt, kamēr 14,6% cerot, ka nebūs putenis vai slapjdraņķis. Gandrīz tikpat liels respondentu skaits jeb 13,8% nevēlētos uz ceļiem svētkos sastapties ar apledojumu un “melno ledu”.

Lielākais pašmāju degvielas tirgotājs AS “VIRŠI-A” sociālajā tīklā “Facebook” veica Latvijas iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu Latvijas autovadītāju viedokli par Ziemassvētku brīvdienām. Aptaujā piedalījās 246 respondentu. Uz aptaujas jautājumiem bija iespējams atbildēt ar vairākiem atbilžu variantiem.

TOP Komentāri

avatar