Latvijai tuvojas jauna kontracepcijas metode

Kontracepcijas mini plāksteris ir neuzkrītošs, neliela izmēra, caurspīdīgs plāksteris, kas ir ērti lietojams, un pētījumos ir pierādīta laba panesamība.

 

Tikai reizi nedēļā

Par to jāatceras tikai reizi nedēļā, lai nomainītu pret jaunu, turklāt plāksteris pielāgots tā, lai hormoni nenokļūtu uzreiz lielā daudzumā sievietes organismā – lietojot mini plāksteri organismā nav tā saucamo hormonu pīķu. Vienlaikus mini plāksteris nodrošina efektīvu kontracepciju ar mazāku daudzumu aktīvās vielas. Tajā ir 2,0–2,7 reizes mazāks hormonu daudzums nekā citos kontracepcijas plāksteros. Pētījumos pierādīts, ka kontracepcijas mini plākstera lietotāju vidū ir augsta līdzestība (lietošanas precizitāte) – 98%.

 

Ērtāk lietojams

Ikviena sieviete, kura saskārusies ar kontracepcijas jautājumu, zina, ka hormonālā kontracepcija ir ļoti efektīva, novēršot nevēlamu grūtniecību, pie nosacījuma, ja tiek lietota precīzi tā, kā norādījis ārsts. Tomēr veiktās aptaujas un pētījumi liecina, ka sievietes nereti aizmirst iedzert vienu vai vairākas tabletes, tādā veidā riskējot izjaukt „aizsardzības mūri” pret neplānotu grūtniecību. Tieši tāpēc tiek izstrādātas jaunas kontracepcijas metodes, lai hormonālo kontracepciju sievietēm padarītu ērtāk lietojamu. Daudzas sievietes izvēlētos kontracepciju, kas ir lietojama reizi nedēļā, kas ir diskrēta un ērti lietojama, satur ļoti mazu hormonu devu, kā arī nodrošina cikla kontroli un labu panesamību.

 

Ļoti maza hormonu deva

Kāpēc kontracepcijas mini plāksteris ir tik īpašs? Gan savas darbības veida, gan izmēra dēļ  – nav uzkrītošs, piemēram, dodoties uz pludmali vai baseinu. Tas ir patiešām mazs, apaļš un caurspīdīgs plāksteris, kas aizņem tikai 11 cm2 uz sievietes ādas. Tas satur 2,10 mg gestodēna (gestodenum) un 550 mikrogramus etinilestradiola (ethinylestradiolum). Diennakts laikā sievietes organismā nokļūst tikai 60 mikrogrami gestodēna un 13 mikrogrami etinilestradiola (atbilst 20 mikrogramu iekšķīgi lietotai devai).

 

Drošs un efektīvs

Šis ņiprais mini plāksteris ir drošs un efektīvs pretapaugļošanās līdzeklis sievietēm vecumā no 18 līdz 45 gadiem, turklāt lielisks risinājums gadījumos, kad nepavisam negribas domāt par ikvakara rituālu – hormonālo tablešu iedzeršanu. Par mini plāksteri vajag atcerēties tikai reizi nedēļā, jeb katrā septītajā dienā, lai to apmainītu pret jaunu, bet katrā ceturtajā reizē – lai tikai noņemtu un sagaidītu menstruācijas.  Plāksteris paredzēts lietošanai uz vēdera, sēžamvietas vai augšdelma ārpusē, un ar to droši var iet dušā, vannā, peldēties, iet saunā un arī sportot. 

TOP Komentāri

avatar