Latvijā strādājošie ir apmierinātāki ar pašreizējo darbavietu nekā Lietuvā

Aptaujas dalībnieki tika aicināti novērtēt savu kopējo apmierinātību ar pašreizējo darbavietu 10 baļļu skalā, kur 10 ir ļoti apmierināti, bet 1 ļoti neapmierināts, ietverot tādus faktorus kā atalgojums, darba vide, kolēģi, vadība, karjeras izaugsmes iespējas u.c. Rezultāti liecina, ka visās Baltijas valstīs apmierinātības līmenis ir vidējs: Latvijā vērtējums ir 6.18, Igaunijā 6.4, bet Lietuvā strādājošie savu apmierinātību novērtējuši salīdzinoši viszemāk – ar 5.73.

Analizējot apmierinātākos darbiniekus pēc ieņemamā amata, visās trijās Baltijas valstīs  visaugstākos rādītājus uzrādīja augstākā līmeņa vadītāji, bet zemākos strādnieka pozīcijā strādājošie. Latvijas apmierinātākie darbinieki strādā tādās amata pozīcijās kā augstākā līmeņa vadītājs (7,37), speciālists (6,55) un vidējā līmeņa vadītājs (6,49), bet mazāk apmierinātie – strādnieks (5,24) un klientu apkalpošanas speciālists (5,41).

Vērtējot aptaujas rezultātus Baltijas valstu līmenī, jāatzīst, ka Igaunijā un Latvijā apmierinātākie darbinieki atrodami informācijas tehnoloģiju nozarē, kur ir viens no augstākajiem vērtējumiem, turpretī Lietuvā šajā pašā nozarē strādājošie savu kopējo apmierinātību ar darbavietu novērtējuši ar vērtējumu 5, kas ir zemāks par vidējo atzīmi Lietuvā strādājošajiem. Būtiska atšķirība novērojama arī starp valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem Baltijas valstīs, kas apliecina, ka Lietuvā un Igaunijā šajā sektorā strādājošie ir apmierinātāki ar darbavietu kopumā nekā Latvijā.

Latvijā kopumā apmierinātākie darbinieki ar pašreizējo darbavietu strādā tādās jomās kā informācijas tehnoloģijas, personāla vadība un mediji, bet vismazāk apmierinātākie – sabiedriskajā ēdināšanā, pārdošanā, tirdzniecībā un valsts un pašvaldību iestādēs.

“Pēdējā laika tendences liecina, ka atalgojums daudziem darba ņēmējiem nav galvenais motivātors, izvēloties strādāt pie noteikta darba devēja, jo aizvien svarīgāki paliek tādi darba devēja tēlu ietekmējošie elementi kā uzņēmuma reputācija, iekšējā kultūra, darba vide, kolēģi un vadība, izaugsmes iespējas. Īpaša uzmanība darba devēja tēlam un darbinieku apmierinātībai jāpievērš tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem, jo šeit vērojama liela darbinieku rotācija”, stāsta CV-Online Latvia vadītājs Aivis Brodiņš.

Aptauja norisinājās interneta vidē no šī gada 20. septembra līdz 2. oktobrim, kopumā aptaujājot 10 290 respondentu visās Baltijas valstīs.  Latvijā piedalījās 1 555, Lietuvā 2 115, bet Igaunijā 6 620 dalībnieku no dažādām darbības nozarēm. 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Charleszex Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Charleszex
Viesis
Charleszex

wh0cd67249 acivir gabapentin buy lasix female viagra