Latvieši ir saldummīļi

Interneta aptaujā secināts, ka kūku cepšana visbiežāk tiek uzticēta mammām un sievām, un tās visbiežāk tiek gatavotas par godu dzimšanas dienai (66%), taču aptuveni pusei iedzīvotāju no tiem, kas cep kūkas, nav nepieciešams īpašs iemesls, un tās tiek baudītas gan brīvdienās, gan ikdienā.

Veiktajā iedzīvotāju ēšanas paradumu aptaujā atklājās, ka aptuveni puse iedzīvotāju eksperimentē, gatavojot ēdienu – izmēģina jaunas receptes vai vēl neatklātas garšas un produktus. Savukārt otra puse labprātāk turas pie tradicionālām vērtībām.

Jautāti par biežāk gatavoto saldo ēdienu mājas apstākļos, iedzīvotāji atzina, ka vispopulārākais saldais ēdiens ir plātsmaize, ko gatavo gandrīz 50% aptaujāto, visbiežāk tā tiek cepta tieši lauku reģionos. Otrais iecienītākais saldais ēdiens ir augļu deserts, trešajā vietā ierindojas dažāda veida kūkas un tortes. Savukārt, kā liecina pētījuma rezultāti, pēdējos gados popularitāti guvušos mafinus cep katrs piektais aptaujātais.

“Plātsmaize ir vienkāršs, taču arī ļoti garšīgs deserts, ko pagatavot mājiniekiem vai arī ciemiņiem – nav brīnums, ka šis ir biežāk pagatavotais kārums iedzīvotāju vidū. Arī augļu desertu popularitāte ir viegli izskaidrojama, jo tā ir lieliska alternatīva saldumiem tiem cilvēkiem, kuri cenšas saglabāt slaido līniju. Abiem ēdieniem ir neskaitāmas variācijas un tie var mainīties atkarībā no sezonas, piemēram, vasarā plātsmaizi var papildināt ar svaigām ogām un augļiem, savukārt rudenī to rotās āboli un ķirbji,” komentē Rimi Gardēde Liene Zemīte.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar