Latgales priekšpilsētā top lielākais dienas centrs

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks šodien apmeklēja ēku Aglonas ielā 35/1, kur uzsākta pārbūve, lai izveidotu sociālo dzīvojamo māju un Latgales priekšpilsētā lielāko Sociālā dienesta teritoriālo centru.

Pēc atkritumu un būvgružu izvešanas no ēkas, kas vairākus gadus bija pamesta, sākti tās rekonstrukcijas darbi. Iecerēts, ka bijušajā kopmītņu tipa ēkā jau nākamā gada vasarā ekspluatācijā varēs nodot sociālo dzīvojamo māju ar 216 atsevišķiem vienistabas dzīvokļiem. Ēkas cokolstāvā aptuveni 700 kvadrātmetru platībā tiks iekārtots Latgales priekšpilsētā lielākais Sociālā dienesta teritoriālais centrs.

Māja Aglonas ielā 35/1 tika uzcelta 1967. gadā, tā tika izmantota kā kopmītne vai dienesta viesnīca celtniekiem un ar dzelzceļu saistītu organizāciju darbiniekiem. Pagājušā gadsimta 90. gados šī ēka tika nodota pašvaldības rīcībā, un tajā dzīvojamās telpas tika izīrētas tām personām, kurām pienācās dzīvojamā platība ar daļējām ērtībām. Taču daži ēkas iedzīvotāji un viņu viesi regulāri izdemolēja koplietošanas telpas, padarot tās neizmantojamas, tāpēc tika pieņemts lēmums izvietot no šīs ēkas uz citām dzīvojamām telpām tos īrniekus, kuri maksāja par īri un komunālajiem pakalpojumiem. Savukārt parādnieki tika iztiesāti, un ēka pakāpeniski tika noslēgta, lai tajā nevarētu iekļūt nepiederošas personas. Tomēr bezpajumtnieki pamanījās tajā iekļūt un vairakkārt sarīkoja ugunsgrēkus. Līdz 2012. gadam, kad tika pilnībā aizmūrēta ieeja namā un pirmā stāva logi, ugunsdzēsēji reģistrējuši vairāk nekā 40 izsaukumus uz Aglonas ielā 35/1.

2014. gadā tika pieņemts lēmums šeit izveidot sociālo dzīvojamo ēku un telpas Sociālajam dienestam. Pārbūves projektu izstrādāja SIA „Gints un partneri”, bet konkursā par būvdarbu veikšanu uzvarēja SIA „Arčers”. Projekta pasūtītājs ir pašvaldības SIA „Rīgas pilsētbūvnieks”.

Foto: Kristaps Runcis

TOP Komentāri

avatar