Laša, avokado un krēmsiera uzkodas

Šīs uzkodas būs ne tikai garšīgas un skaistas, bet arī ļoti veselīgas, jo tās ir bagātas ar nepiesātinātām omega-3 un omega-6 taukskābēm, turklāt to pagatavošana neprasīs lielas pūles. Lai pagatavotu šo ēdienu, pietiks, ja iegādāsieties nepieciešamos produktus tos pareizi sagriezīsiet un sakārtosiet pasniegšanai!

Sastāvdaļas (2-3 personām)

150 g mazsālīta laša filejas bez ādas

1 liels avokado

100 g krēmsiera

1 ēdamk. mārrutku

50 g  sadrupināta Fetas siera

4-6 pilngraudu maizes šķēles

granātābola sēklas, bazilika lapas pasniegšanai

Pagatavošana

1) Laša filejai izņemiet visas asakas un sagrieziet to plānās šķēlītēs aptuveni 1mm biezumā. No laša gabaliņiem veidojiet “rozītes” – vispirms sāciet rullēt vienu filejas šķēli, tad pakāpeniski no katras puses tai pievienojiet vēl pa vienai šķēlei, rullējiet visu kopā, līdz iegūsiet vēlamo “rozes” lielumu.

2) Pārgrieziet uz pusēm avokado, izņemiet kauliņu un nomizojiet to. Lieciet avokado pusi ar griezuma vietu uz leju un ar asu nazi sagrieziet to aptuveni 1mm plānās šķēlītēs. Tad visas avokado šķēles vienlaicīgi sašķiebiet ieslīpi un veidojiet virteni, taču tas jādara uzmanīgi, lai šķēlītes neatbīdītu pārāk tālu vienu no otras un virtene nepārtrūktu. Saritiniet virtenē izkārtotās avokado šķēles tā, lai izveidotos rozete.

3) Trauciņā samaisiet sierus ar mārrutkiem.

4) No maizes šķēlēm izgrieziet apļus, izmantojot speciālo apļa formiņu, vai glāzes virsmu. Apgrauzdējiet tos! (Arī atlikušos maizes gabalus var apgrauzdēt uz sausas pannas, sadrupināt un izmantot rotāšanai).

5) Kārtojiet uzkodas uz šķīvja – vidū lieciet krēmsieru ar mārrutkiem (ja ir iedvesma, varat izmantot speciālu konditorejas maisiņu un uzgali un arī no krēma izveidot ziedu). Blakus uzmanīgi kārtojiet lasi un avokado. Rotājiet ar sadrupinātu fetas sieru, granātābola sēklām un bazilika lapām.

6) Pasniedziet kopā ar grauzdētu maizīti – tad katrs varēs pats veidot sev sviestmaizi, smērējot uz maizītes krēmsieru un liekot virsū vai nu avokado, vai lasi, vai abus kopā.

Līdzīgi avokado var sagriezt un pasniegt arī tomātus, gurķus, apceptus baklažānus un citus dārzeņus!

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar