Laimīgie stāsti. Kaķis Vasja

Tāpēc barotājas atnesa runci uz sociālo veterināro klīniku „Dzīvnieku Draugs”. Izmeklēšanā noskaidrojās, ka kaķim ir smags rinotraheīts, tāpēc viņš nevar paelpot un saost ēdienu. Badošanās dēļ Vasja bija pavisam novājējis un vārgs, taču rūpīgā kopšanā pamazām atveseļojās.

Pēc izārstēšanās atklājās, ka pēc rakstura Vasja ir diža personība, ar kuras viedokli jārēķinās un kuras uzskatus veidojusi sūra dzīves pieredze un dziļas pārdomas. Lielo runci respektēja un cienīja ikviens – gan  pārējie kaķu istabas iemītnieki, gan patversmes darbinieki un brīvprātīgie, un arī ikviens apmeklētājs, pirmoreiz ienācis telpā, uzreiz saprata, kurš te ir toņa noteicējs.

Nu Vasja jau gandrīz gadu dzīvo jaunajās mājās kopā ar vēl vienu bijušo patversmes iemītnieci Murrīti. Tā kā arī pēdējā ir Kaķis ar lielo burtu, abi vēl īsti nav izlēmuši, kurš būs svarīgākais no svarīgākajiem, taču citādi Vasja jūtas labi un ir laimīgs, pirmo reizi savā 10 gadu mūžā baudīdams īstu māju sajūtu un cilvēku mīlestību. Viņš arī ticis pie jauna vārda Vaska kungs – jo viņa dienas ritms un dzīves uztvere, pēc jauno saimnieku pārliecības, līdzinās komponista Pētera Vaska skaņdarbam “Līdzenuma ainavas”…

Laura Karnīte “Dzīvnieku Draugs” projektu vadītāja

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar