Laimīgāki cilvēki sevi vairāk lutina ar saldumiem

Veselīgs dzīvesveids Latvijā kļūst aizvien populārāks, tomēr vairāk nekā puse iedzīvotāju sevi palutina ar saldumiem un tos patērē vairākas reizes nedēļā. Turklāt „Maxima mazumtirdzniecības kompass” aptaujas dati atklāj interesantu sakritību – tie, kuri sevi atļaujas palutināt nedaudz biežāk, jūtas laimīgāki.

Starp iedzīvotājiem, kuri ēd saldumus katru dienu vai vairākas reizes nedēļā, ir par 19% vairāk to, kuri jūtas laimīgi nekā tie, kuri jūtas nelaimīgāki.

“Katru dienu saldumus ēd 25% Latvijas iedzīvotāji, 42% tos patērē vairākas reizes nedēļā, bet tikai 7% no aptaujas respondentiem saldumus gandrīz vai nemaz neēd. Iedzīvotājiem arvien svarīgāks kļūst veselīgāks dzīvesveids, tāpēc pircēji ierastajiem kārumiem meklē veselīgākas alternatīvas, kas ir pagatavotas no dabiskām izejvielām. Mēs sekojam līdzi tendencēm un paplašinām savu veikalu sortimentu, lai piedāvātu saldumus dažādām gaumēm un ļautu pircējiem sevi ikdienā palutināt ar veselīgākiem saldumiem,” stāsta „Maxima Latvija” Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa.

“Latvijas iedzīvotāju vidū visiecienītākā saldumu izvēle ir šokolāde (63%), tai seko konfektes (51%) un cepumi (42%). Mūsu saldumu izvēli un našķēšanās paradumus būtiski ietekmē arī sezonalitāte un gadalaiki, taču viena no pasaulē jaunākajām tendencēm ir snackification jeb uzkošana, kas veido mūsdienu ēšanas kultūru. Tā norāda uz dinamisko dzīves ritmu, jo uzkošana ir ātrāks un ērtāks enerģijas iegūšanas veids, kas neprasa tik daudz plānošanu, gatavošanu un uzkopšanu. Tieši šo iemeslu dēļ uzkodas ir kļuvušas par šobrīd izteiktu pasaules tendenci teju ikviena cilvēka ikdienā,” stāsta “Orkla Confectionery & Snacks Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Pētījums tika veikts sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS 2018. gada oktobrī – tajā piedalījās 1005 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar