Laikmetīgās mākslas izstādes apmeklējums skolēnu brīvlaikā

Skolēnu rudens brīvlaika iestāšanās ir lielisks laiks, lai ne tikai atpūstos no skolas darbiem, bet arī to lietderīgi izmantotu, paplašinātu savu zināšanu un iztēles horizontus, iepazīstot laikmetīgās mākslas izstādi RIBOCA1. Lai brīvais laiks būtu priecīgs un jauniem notikumiem bagāts, Rīgas biennāle aicina skolēnus un pirmsskolas vecuma bērnus apmeklēt izstādi un attīstīt savu vizuālo pieredzi.

Biennāles apmeklējums bērniem tiek pārvērsts par īpašu piedzīvojumu, jo pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem ir sagatavotas īpašas darba burtnīcas (pieejamas RIBOCA norises vietās), kas aicina palūkoties uz mākslas darbiem no cita skatu punkta. Biennāles organizatori atgādina, ka bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas, kā arī par draudzīgu cenu iespējams iegādāties ģimenes biļeti.

Nedēļas nogalēs īpaši ģimenēm ar bērniem piemērota vieta būs RIBOCA1 galvenā norises vieta, Latvijas Universitātes bijusī Bioloģijas fakultātes ēka, kurā ik svētdienu pulcējas bērni un vecāki. Tā katru svētdienu, plkst. 11.00 tie vadīta īpaši bērniem pielāgota ekskursija, kas iepazīstina biennāles izstādi, pēc kuras, no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00, seko radošā darbnīca mākslinieka vadībā.

21.oktobrī kā lielos, tā mazos puķu pasaulē ievedīs māksliniece Lote Vilma Vītiņa, iedvesmojot veidot pašportretus no padomju laika apsveikumu kartiņām ar ziediem kolāžas tehnikā. Noslēdzošajā darbnīcā un pēdējā biennāles norises dienā, 28. oktobrī, tiks veidoti jauni tēli un formas Ilzes Egles vadītajā darbnīcā „Dekonstruē un radi”. Dalības darbnīcās ir bez maksas, ekskursijā – ar derīgu izstādes biļeti.

Vidusskolniekiem saistoša būs īpaši Rīgai radītā konceptuālā ekskursija, kuru veidojusi zviedru māksliniece Saskija Holmkvista (Saskia Holmkvist). Tūres laikā, apmeklējot vairākas zīmīgas pieturvietas, tās dalībnieki tiek iepazīstināti ar 80. gados aktuālām vietām, kas tolaik bija īpaši nozīmīgas alternatīvajai kultūrai. Izklāstot ne tikai atmiņas par konkrēto laiku, brīdi īsi pirms atmodas, un skatījumus uz tā laika notikumiem, stundu ilgā tūre veidota savdabīgā formātā, kā izzinoša pieredze. Organizatori aicina rūpīgi izplānot savu brīvdienu grafiku – ekskursijas tiek vadītas nedēļas nogalēs, taču tās iespējams pieredzēt vien līdz 28. oktobrim.

Īpaši atzīmējot pēdējo norises nedēļu, RIBOCA1 norises vietas būs atvērtas apmeklētājiem arī pirmdien un otrdien, 22. un 23. oktobrī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 20.00. Taču, ja ir vēlme atgriezties kādā no norises vietām, lai vēl reizi aplūkotu savu mīļāko mākslas darbu, RIBOCA1 organizatori aicina izmantot pēdējo iespēju apmeklēt izstādi bez maksas  trešdien, 24. oktobrī, kad no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 visas norises vietas būs pieejamas bez ieejas biļetes.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar