Labdarības koncertā ziedo bērnu paliatīvajai aprūpei

Visi iegūtie līdzekļi tiks izlietoti, lai nodrošinātu paliatīvo aprūpi mājās tiem bērniem, kas sirgst ar kādu neizārstējamu slimību – patlaban Bērnu paliatīvās aprūpes dienesta redzeslokā ir 160 mājas aprūpē esošu bērnu. Par saziedoto naudu smagi slimie bērni saņems kvalificētu mājas aprūpi un varēs turpināt dzīvot savās ģimenēs, nevis ārstēties slimnīcā.

Koncertā – svētbrīdī uzrunu teica pasākuma patronese, Valsts prezidenta kundze Dace Seisuma. Viņa uzsvēra, cik būtiski apzināties veselības vērtību un pateicās Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības mediķiem un darbiniekiem, kas pašaizliedzīgi nodrošina smagi slimo bērnu aprūpi.

Anda Jansone, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības vadītāja, savukārt uzsvēra ģimeņu nenovērtējamo ieguldījumu savu slimo bērnu aprūpē un pateicās tām par spēku un izturību. Tāpat Anda Jansone paldies teica visiem, kas gada garumā sadarbojušies ar biedrību, tādejādi palīdzot mazajiem pacietiem.

Koncertā skanēja Ziemassvētku melodijas Olgas Rajeckas, Zanes Gudrās, Aivara Gudrā (ģitāra), Jāņa Miltiņa (taustiņinstrumenti), Viestura Samta (sitaminstrumenti), RTU jauktā kora “Vivere” (diriģents Gints Ceplenieks) izpildījumā.

Koncertu “Apsnieg eņģeļu koks” organizē Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība un Rīgas Doms. Atbalsta uzņēmums Coca-Cola.

Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība ir sabiedriska organizācija, kas jau 16 gadus ģimenēm ar neizārstējami slimiem bērniem nodrošina nepārtrauktu palīdzību un kompleksu pieeju slimībai – slimības simptomu kontroli, psiholoģisku, sociālu un garīgu aprūpi. Biedrība psiholoģiski atbalsta ģimenes arī pēc bērniņa aiziešanas aizsaulē. Koncerts tiek organizēts projekta „Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības darbības stiprināšana” (Nr. 2012.EEZ/DAP/MAC/104/1/NAC/038) ietvaros.

Ilustratīvs foto: brivbridis.lv

TOP Komentāri

avatar