Labdarības iniciatīva „Kara bērni”

Latvija saka Eiropai: bērni nepiesaka karu! Mūsu spēkos nav apturēt lodes. Tomēr mūsu spēkos ir dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību, likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni.

Mūsu – kaimiņu un eiropiešu – pienākums ir visiem spēkiem palīdzēt Ukrainai pārvarēt kara sekas. Un pirmām kārtām palīdzēt tās pārvarēt Ukrainas kara laikā cietušajiem bērniem, kuri piedzīvojuši kara šausmas, kļūstot par aculieciniekiem ciešanām un nāvei, zaudējuši vienu vai abus vecākus.

 

Tāpēc Latvijas „Rotary” klubi, kuru darbības mērķos ierakstīts princips „sekmēt tautu saprašanos un miera labo gribu pasaules kopībā”, aicina uz Eiropā un Baltijā nebijušu labdarības akciju Ukrainas kara bērnu atbalstam ar kulmināciju – labdarības koncertu „Kara bērni” 2015. gada 6. jūlijā Dzintaru koncertzālē.

 

Sadarbībā ar Ziedot.lv no 13. maija tiek atvērts ziedojumu konts un ziedojumu tālruņa numurs 90006382, un ikviens ir aicināts palīdzēt savu iespēju robežās. Savukārt akcijas kulminācija būs labdarības koncerts Ukrainas kara bērnu atbalstam „Kara bērni”, kas notiks 2015. gada 6. jūlijā plkst. 19.00 Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē. Biļetes uz koncertu var iegādāties „Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Koncerta ieraksts, papildināts ar viesu intervijām no koncertzāles un diktoriem studijā, būs skatāms Latvijas Televīzijas 1. kanālā 11. jūlijā pēc „Panorāmas” plkst. 21.20. Vienlaikus koncerts būs skatāms arī interneta vidē, to atbalstīs „Latvijas Mobilais Telefons”, un ziedojumus būs iespējams veikt, atrodoties gan Latvijā, gan ārvalstīs.

 

Koncertā piedalīsies Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs (Ukraina), Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Jānis Stībelis, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Liepājas simfoniskais orķestris, koris „Kamēr…”, Rīgas Doma meiteņu koris „Tiara”, diriģenti Aira Birziņa, Jānis Liepiņš un Atvars Lakstīgala. Koncerta režisors ir Andrejs Žagars, scenārija autore – Nora Ikstena, mākslinieciskā producente – Indra Rubene. Koncerta vadītāji – Andrejs Žagars un Liene Jakovļeva.

 

Visi mākslinieki un koncerta radošā komanda, ziedojot savu talantu un laiku, ir piekrituši piedalīties šajā koncertā bez atlīdzības.

„Kara bērni” patronese, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uz koncertu aicinājusi Ukrainas valdības pārstāvjus – prezidentu Petro Porošenko ar kundzi, Augstākās Radas spīkeru Vladimiru Groismanu, kā arī Lietuvas un Igaunijas parlamentu priekšsēdētājus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar