L.Straujuma: Eiropas vienotība jāsaglabā nesatricināma

Liela uzmanība sarunās tika pievērsta Eiropas Savienības Austrumu partnerības samitam Rīgā š.g. 21.-22.maijā, kurās tiks runāts par arvien ciešāku sadarbību ar Ukrainu, Gruziju, Moldovu, Azerbaidžānu, Armēniju, Baltkrieviju un konkrētiem pasākumiem sadarbības veicināšanā.

“Austrumu partnerības samitā būs runa par konkrētu sadarbības plānu ar katru no Austrumu partnerības valstīm, un runa ir gan par cilvēku kontaktu veicināšanu, par vīzu režīma atvieglojumiem, par ekonomisko sadarbību u.c. jomām. Samits būs stingrs Eiropas signāls, ka šāda cieša sadarbība ar valstīm tiks stiprināta un tas ir svarīgi Eiropas nākotnei,” sacīja ministru prezidente L.Straujuma.

Runājot par Ukrainu, visi bijām vienisprātis, ka Eiropas vienotība ir jāsaglabā nesatricināma – Minskas vienošanās punkti ir jāizpilda, ne par kādu sankciju atcelšanu pret Krieviju no Eiropas puses citādi nav iespējams runāt.

Tāpat L. Straujuma uzsvēra nepieciešamību Baltijas valstīm veidot vēl ciešāku sadarbību aizsardzības jomā un ārējās robežas stiprināšanā, tajā skaitā, veicot kopīgus iepirkumus u.c. Ministru prezidente arī atzīmēja vienoto Baltijas valstu nostāju cīņā ar Krievijas propagandu.

Pēc L.Straujumas sacītā, Latvijas prezidentūra ES Padomē pievērš lielu uzmanību Eiropas Enerģētikas savienības izveidošanas jautājumiem, un Latvijai ir būtiski veicināt enerģētikas drošību Baltijas reģionā.

Ministru prezidente preses konferencē pievērsa uzmanību tam, cik būtiska ir visu Baltijas valstu apņemšanās realizēt Rail Baltica projektu: “Tas būs mūsu fiziskais ceļš, kas mūs savienos ar centrālo Eiropu, un tas ir tikpat būtiski, kā turpināt darbu pie dažādu enerģētikas drošības projektu tālākas īstenošanas.”

TOP Komentāri

avatar