Kustībai PAR! nedēļas laikā pievienojušies vairāki simti atbalstītāju

Ja kustības dibināšanas sapulcē PAR! manifestu parakstīja 50 cilvēku, tad pēc vienas nedēļas to bija izdarījuši jau vairāk nekā 450 cilvēku. No tiem 65% ir gatavi piedalīties politiskas partijas dibināšanā. Gatavojoties partijas dibināšanas kongresam, PAR! komanda runā ar katru interesentu un aicina uz tikšanos. Šādu individuālu kontaktu rezultātā, tiek radīts būtisks ieguldījums PAR! attīstībā – iegūtas jaunas zināšanas un pieredze, cilvēki ir gatavi dalīties ar viedokli, padomu un brīvprātīgo darbu.

“Apskatot informāciju par kustības PAR! atbalstītājiem, secinām, ka to vidū ir daudzi uzņēmēji, IT speciālisti, juristi, programmētāji, ārsti, skolotāji, studenti. Interesenti ir ne tikai no Rīgas, bet arī no Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Valmieras, Cēsīm, Ogres un pārējās Latvijas. 97% no atbalstītājiem politikā ir jaunpienācēji,” atziņas no intervijām apkopo kustības PAR! pārstāvis Daniels Pavļuts.

Viens no partijas dibinātājiem, uzņēmējs Mārtiņš Staķis uzsver: “Šī ir iespēja ikvienam Latvijas iedzīvotājam paust savu viedokli un piedalīties valsts politiskajā dzīvē. Vēsture ir pierādījusi, ka jauns politiskais spēks ir teju vienīgā iespēja uzņēmīgiem cilvēkiem ienākt politikā. “Vecās partijas”, lai arī vārdos atbalsta jaunu politiķu paaudzi, sarakstos kā pirmos numurus virza pazīstamus politiķus vai populāras personas. Iemesls tam ir tīri pragmatisks – cilvēki balso par pazīstamiem vārdiem, tāpēc jaunajiem censoņiem, ar atsevišķiem izņēmumiem, tiek atvēlēta vien statistu loma.”

Līdz partijas dibināšanas kongresam 26. augustā norisinās PAR! partijas programmas izveidošanas darbi. 

TOP Komentāri

avatar