Kulta grupas “Heaven Grey” 20 gadu jubilejas lielkoncerts

Tieši pirms 20 gadiem darbību uzsāka “Heaven Grey”, kuri spēlēja vairāku žanru sakausējumu: skanēja gan aktuālais brutālais death metāls, gan tika izmantoti gotiskās mūzikas melodiju elementi, bet visvairāk – tobrīd dzimstošā “funeral doom” metāla stilistiska: lēnas, monumentālas, svinīgas un grandiozas kompozīcijas. “Heaven Grey” nekavējās drīz vien izdot demo “Under the Grey Clouds” (1994.) un albumu “Memory River” (1996.), kam sekoja albums “Northwind” (1998.). Grupa iekaroja kulta statusu Baltijas valstīs, un jāpiebilst, ka šī bija pirmā grupa Latvijas metāla pagrīdē, kura savā skanējumā izmantoja klasisko instrumentu – čellu – kā pilnvērtīgu ekstrēmās metālmūzikas sastāvdaļu. Turklāt “Heaven Grey” bija (un ir) neparasts kolektīvs ar to, ka dalībnieki nāca kā no latviešu aprindām, tā no Rīgas krievvalodīgo metālistu kopienas – tādas grupas ir retums pat vēl šodien.

Diemžēl ap 2000.gadu “Heaven Grey” darbību pārtrauca, un drīz vien sekoja nenovēršamais: ceļa negadījumā gāja bojā dziedātājs Ansis Melderis un mira ģitārists Sigvards Blažēvics. Viņu piemiņai bija domāts “Heaven Grey” atkalapvienošanās pasākums 2007.gadā.

Pavisam negaidot “Heaven Grey” atdzīvojās, piesaistīja jaunus dalībniekus un 2010.gadā izlaida trešo studijas albumu “Falling Mist”. Kopš tā laika grupa koncertējusi visās mūsu kaimiņvalstīs, kā arī daudz kur citur Eiropā – piemēram, Slovēnijas “Metalcamp” festivālā mūsējie to darījuši pat vairākkārt. Grupas līderis visus divdesmit gadus ir bijis soloģitārists Vjačeslavs Ņikitins, ar kuru šodien kopā spēlē Vladimirs Beluga (ritma ģitāra), Reinis “Murgonis” Melbārdis (čells), Oļegs Baduļins (bungas), Valentīns Kudrjavcevs (bass), Staņislavs Semjonovs (taustiņi) un Ervīns “Verons” Francs (vokāls).

Koncertā spēlēs arī “Diseim” (pārstāv “sludge” žanru, debijas albums iznācis Amerikā), Sovvaļnīks (melodiskais latgaļroks), “Rūsa” (klasisks smaigais rokenrols – šogad iznācis svaigs albums “No vāka līdz vākam”), “Mary Jane” (alternatīvā grupa, kurā spēlē “Heaven Grey” sākotnējais čellists Ernests Lībietis), kā arī “Mūžamežs” (Raita Sameša vijoļmūzikas soloprojekts – nekroambientais zombijfolks). Pasākumu vadīs DJ Deathperado.

Koncerts sāksies no 20:00, klubs vaļā no 19:00, ieejas biļetes – trīs lati “Melnās Piektdienas” kasē.

TOP Komentāri

avatar