Kuļikauskis (LV) pret Kalengu (FR)

Baušķenieks Kuļikauskis divkaujā ar Francijas boksa zvaigzni sola nepiekāpties līdz pēdējai sekundei

Viens no Latvijas izcilākajiem boksa talantiem baušķenieks Artūrs Kuļikauskis drīzumā gaidāmajā divkaujā ar līdz šim nepārspēto Francijas boksa zvaigzni Juri Kajembri Kalengu stringri apņēmies cīnīties līdz pēdējai sekundei, pastāstīja sacensību organizators Elvis Mihaiļenko.

“Artūrs ringā kāpj tikai pret spēcīgiem pretiniekiem un nepiekāpjas, kamēr cīņa nav galā. Tāpēc sagaidāms, ka viņa un Kalengas duelis septembra vidū gaidāmajā šovā “The Ring Stars” (“Ringa zvaigznes”) būs elpu aizraujošu baudījums,” prognozēja Mihaiļenko.

“Abu cīkstoņu izredzes tikt pie uzvarētāja lauriem ir vērtējamas kā 50 pret 50. Lai iegūtu vakanto Latvijas starptautiskā čempiona titulu, desmit triju minūšu raundos ir paredzama sīva un saspringta sacensība, kas boksa faniem ļaus piedzīvot lieliskus sportiska azarta un aizrautības pilnus mirkļus. Titulcīņa Kuļikauskis pret Kalengu būs visa šova kulminācija,” viņš teica.

Pēc Artūra Kuļikausa menedžera Ramona Dāboliņa sacītā, abiem boksa meistariem ir savas stiprās puses, proti, pieredzes bagātais 22 gadus vecais Artūrs var lepoties ar izcilu disciplīnu, taktiku un stratēģiju, bet 25 gadus vecais Francijas sportists izceļas ar agresīvu cīņas stilu un ļoti spēcīgiem sitieniem.

“Bauskas Boksa Kluba” pārstāvis Kuļikauskis ir Latvijas čempions smagajā svarā un cīnījies ar četriem Eiropas un vienu pasaules čempionu. Līdz šim lielākais latvieša triumfs bija cīņa, kurā viņš pārspēja Eiropas eksčempionu un pasaules vicečempionu Juriju Barašjanu no Ukrainas. Pērn decembrī Londonā Kuļikauskis uzveica bijušo Lielbritānijas smagā svara čempionu Leonu Viljamsu. Bauskas sportists pasaules spēcīgāko smagā svara bokseru reitingā pašlaik ir 164.vietā. No 32 aizvadītām cīņām viņš uzvaru piedzīvojis 11 reižu, bet zaudējumu – 18 reižu, savukārt trīs cīņas beidzis ar neizšķirtu rezultātu, liecina “boxrec.com“dati.

Savukārt Kongo Demokrātiskajā Republikā dzimušais fiziski ļoti spēcīgais Kalenga uzvarējis visās 16 cīņās, kurās piedalījies, turklāt 10 reizes viņam izdevies noguldīt pretinieku uz ringa dēļiem ar nokautu.Francijā viņš ir nepārspēts līderis, bet pasaules smagsvaru reitingā pašlaik ierindojas augstajā 29.vietā. Pārsteigumu boksa cienītājiem viņš sagādāja šogad jūnijā Berlīnē notikušajā turnīrā, nokautējot gruzīnu izcelsmes sportistu no Ukrainas Jago Kiladzi, kurš līdz šai cīņai pasaules rangā ierindojās augstajā 20.pozīcijā un nebija zaudējis nevienu cīņu.

14.septembrī Ķīpsalas hallē paredzētajā šovā „The Ring Stars” boksa fani varēs baudīt kopumā septiņas aizraujošas cīņas, kurās piedalīsies labākie Eiropas un Latvijas cīkstoņi.

TOP Komentāri

avatar