Kuldīgas novada pašvaldība vērsīsies Valsts policijā par nodarītiem materiāliem zaudējumiem

Kuldīgas novada pašvaldība vērsīsies Valsts policijā ar iesniegumu par zaudējumiem, kas nodarīti pašvaldībai, kad 1. janvāra vakarā pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ Kuldīgas Pilsētas laukumā nodegusi krāšņā Ziemassvētku egle. Pēc sākotnējām aplēsēm zaudējumi ir vairāk nekā 2500 EUR apmērā.

Kuldīgas novada pašvaldības māksliniece Inese Sulojeva pauž nožēlu par nepatīkamo atgadījumu: “Ir tik ļoti žēl par notikušo ne tikai no praktiskās puses, jo tie ir lieli finansiālie zaudējumi pašvaldībai, bet arī emocionāli, jo egle uzskatāma par galveno svētku simbolu, turklāt tā bija dekorēta ar bērnu un vecāku veidotajiem rotājumiem. Pie egles novietota arī bērnu veidotā ziedojumu kaste. Ik dienu varēja redzēt, kā bērni ar vecākiem kasti papildina ar pārtikas produktiem. Labi, ka kaste ugunsnelaimē nav cietusi.”

Šajā gadā skaistie Kuldīgas rotājumi no vandālisma cietuši vairāk nekā citus gadus – estrādes parkā izdemolēti septiņi koki, ap kuriem bija izvietotas lampiņu virtenes, saplēstas lampiņu virtenes pieciem kokiem pie Kuldīgas Galvenās bibliotēkas. “Lampiņas ir plēstas, grieztas ar nazi vai šķērēm. Daļa lampiņas tika sabojātas jau pirms svētkiem. Žēl, ka mums ir cilvēki, kuriem ir tāda kultūra,” dalījās I. Sulojeva.

Pilsētas laukumu rotāja 7m augsta egle, kas bija izrotāta ar 70m “Ice Light” mirgojoša “lietus” lampiņu virtenēm, 70m oranžas krāsas lampiņu virtenēm, 10 lielām spīdošām pārsliņām, kā arī ar 45 apgleznotām bumbām, kuras tapušas ar bērnu, vecāku un skolotāju palīdzību – ikvienam bija iespēja tās apzīmēt vai citādi izdekorēt.

Pašvaldības uzdevumā SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” 1.janvārī cietušo egli Pilsētas laukumā ir demontējuši. Kuldīgas novada pašvaldības policija sniedz visu tās rīcībā esošo informāciju, lai Valsts policija varētu noskaidrot notikušā apstākļus un egles aizdegšanās iemeslu.

 

Kuldīgas novada pašvaldība

TOP Komentāri

avatar