Kuldīgā Jāņabērni jau 18. reizi dosies pliko skrējienā

Droši, bet neoficiāli avoti vēsta, ka arī šogad jau astoņpadsmito reizi Kuldīgas sirdī notiks pliko Jāņabērnu skrējiens, uz kuru tiek gaidīti drosmīgi un veselīgi domājošie līgotāji!

Jāņu naktī ap pulksten 3.00 vecā Kuldīgas tilta sākumā, pie bijušajām dzirnavām atskanēs starta šāviens “Pliko skrējienam 2018”. Tas vedīs pāri Ventai – pāri senajam 164 metrus garajam velvju tiltam. Finišā ikviens varēs veldzēt slāpes pie alus kausa!

 

Atšķirībā no citviet Latvijā rīkotajiem līdzīgiem pasākumiem šo neviens nerīko, tajā vienkārši piedalās bez jebkādas dzimuma, vecuma vai rasu diskriminācijas. Vienīgais pieļaujamais piesegs skrējienā – Jāņu vainags vai pirts cepure, bet tikai galvā. Kājas var būt apautas, taču ne līdz padusēm. Skrējiena ierobežošanai tilta ietvaros, neļaujot tam izlauzties līdz Pārventas dzīvojamo māju rajoniem, otrpus tilta notiks tā saucamā “bremzēšana” ar vēsu aliņu katram skrējiena dalībniekam.

Veci kuldīdznieki zina stāstīt, ka Jāņu naktī vajagot iet uz Ventmalu un atrast papardes ziedu, tad atradējs būs laimīgs un piepildīsies viss, ko viņš vēlēsies. Tāpat veci ļaudis zina teikt, ka Jāņu naktī ap pusnakti jābrien pa Ventu, tad atradīs naudu pastalās.

Kad kājas ir basas un alus bez maksas,🍺
Tad dullajiem šķiet, ka laiks ir skriet!🏃
Lai lustīgāk līgot ir jums,
Jau astoņpadsmito gadu laipni aicināti pie mums!
Uz tikšanos pie vecā tilta, kur atmosfēra vienmēr silta! 🔥

Ar cieņu,

 Jānis Kuldīdznieks

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar