Kūlas ugunsgrēkā šogad pirmais cietušais cilvēks

Neraugoties uz salīdzinoši vēso laiku, vakardien kūlas ugunsgrēki dzēsti visā Latvijā, ar kopējo platību aptuveni 197 hektāri. Šogad reģistrēti jau 1799 kūlas ugunsgrēki un vakarnakt no kūlas dedzināšanas cieta arī viens cilvēks. Aizvadītās diennakts lielākais kūlas ugunsgrēks reģistrēts Rugāju novada Lazdukalna pagastā, kur dega kūla 70 hektāru platībā. Šajā kūlas ugunsgrēkā cieta 56 gadus vecs vīrietis, kurš saindējās ar dūmiem. Vīrieša māja atradās kūlas degšanas teritorijā un tādēļ mājā izveidojās liels sadūmojums. Septiņi ugunsdzēsēji glābēji plašo kūlas ugunsgrēku likvidēja tikai pēc trīs stundu darba.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un tā var apdraudēt cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī radīt būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112.

Līdztekus, vakarnakt plkst. 00:06 VUGD saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Tumšupi, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva lodžijā dega sadzīves mantas 4m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta divi vīrieši 60 un 38 gadus veci, kuri saindējās ar degšanas produktiem.

Savukārt plkst. 21:47 ugunsdzēsēji devās dzēst ugunsgrēku Līvciema ielā Rīgā, kurā 60m2 platībā dega divstāvu dārza māja. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 23:37.

Aizvadītajā nedēļā VUGD vairākkārt saņēma izsaukumus un dzēsa ugunsgrēkus, kuri visticamāk izcēlušies no tā, ka dzīvoklī bez uzmanības atstāts ēdiens uz plīts. Arī vakardien ugunsdzēsēji glābēji steidzās dzēst trīs šādus ugunsgrēkus. VUGD aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un bez pieskatīšanas neatstāt, piemēram, ēdienu uz plīts, jo vairāk nekā pusi no mājokļu ugunsgrēkiem izraisa ēdienu gatavošana. Lai izvairītos no iespējamās ugunsnelaimes, VUGD iesaka uzstādīt dūmu detektorus, jo tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pasargāt mājas un līdzcilvēkus no ugunsgrēkiem.  

 

TOP Komentāri

avatar