Krimuldas novadā pabeigts bērnudārzs

Ņemot vērā, ka novadā pieaug bērnu dzimstība un uz to pārceļas arvien vairāk jaunas ģimenes, šī būs laba ziņa arī vecākiem, jo jau līdz ar jaunā mācību gada sākumu bērnudārzs uzņems pat par 40 vairāk bērnus.

Jau rudenī būvniecības uzņēmums SIA „Modus Būve” noteiktajā laikā pabeidza pirmsskolas izglītības iestādes jaunā korpusa būvniecības darbus, un bērni uzsāka mācības jaunā korpusa telpās. Šobrīd līdz ar visa bērnudārza rekonstrukcijas noslēgšanu mācību procesu varēs nodrošināt arī vecajā korpusā.

Guntars Grīnvalds, Krimuldas novada domes priekšsēdētājs: „Pēdējos gados uz Krimuldas novadu pārceļas arvien vairāk jaunu ģimeņu ar bērniem, līdz ar to aktuāls kļuva jautājums par bērnudārza kapacitātes nodrošināšanu un telpu paplašināšanu. Pabeidzot bērnudārza rekonstrukciju pilnībā, tas var uzņemt par 40 bērniem vairāk, tādā veidā būtiski risinot rindu problēmu novadā.”

Anita Veide, pirmsskolas izglītības iestādes „Krimulda” vadītāja: „Bērnudārzs tika celts padomju laikos un tehniski vairs neatbilda mūsdienu prasībām. Tāpēc ir patiess gandarījums, ka aptuveni 140 bērniem no 2 līdz 6 gadu vecumam turpmāk būs iespēja apgūt zināšanas jaunā un modernā bērnudārzā ar plašām un gaišām telpām un mūsdienīgiem bērnu rotaļu āra laukumiem.”

Bērnudārza „Krimulda” rekonstrukcija notika trijās kārtās. Pirmā kārta paredzēja jaunas divstāvu ēkas celtniecību un labiekārtošanu. Savukārt otrās kārtas ietvaros tiks veikta esošā korpusa daļēja rekonstrukcija, veicot jumta nomaiņu, vējtveru un gaiteņa izbūvi un ēkas āra fasādes rekonstrukciju. Jauno un esošo ēku savieno stikla vestibils, bet ēkas fasādi veido moderni arhitektoniski risinājumi ar koka dēlīšu apdari un slīpu jumtu. Ņemot vērā, ka bērnudārzā mācās mazi bērni, paša uzmanība ir pievērsta ugunsdrošībai. Tehniskās telpas (elektrosadales telpa, ventilācijas iekārtu telpa, katlu telpa u.tml.) ir atdalītas no pārējās telpām ar ugunsdrošām starpsienām, pārsegumiem un speciālām durvīm. Trešajā kārtā tika nomainītas novecojušās inženierkomunikācijas vecajā bērnudārza korpusā.

Kopējā bērnudārza platība ir 1926 kv.m. Rekonstrukcijas skiču un tehniskā projekta autors ir arhitektu birojs „Z4” arhitekta Ivo Šteimaņa vadībā.

Foto: publicitātes

 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Gatis Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Gatis
Viesis
Gatis

Info