Kopš eiro ieviešanas ar maksājumu kartēm norēķinās biežāk un tērē vairāk

„Līdz ar eiro ieviešanu Latvijā ir mainījušies iedzīvotāju paradumi. Viņi biežāk novērtē elektronisko pakalpojumu ērtumu, par pirkumiem maksājot ar maksājumu kartēm. Mēs redzam, ka Latvijas iedzīvotāji ar bankas Citadele maksājumu kartēm šogad norēķinājušies par 31% biežāk nekā pērn. Savukārt, salīdzinot 2012. gadu, norēķini ar Citadeles maksājumu kartēm ir auguši pat par 48%,” saka bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

 

Viņa norāda, ka arī kopējā naudas summa, ko iedzīvotāji tērējuši, norēķinoties ar maksājumu kartēm, ir ievērojami palielinājusies. „Kopējā summa, ko iedzīvotāji 2014. gada pirmajos 5 mēnešos tērējuši, norēķinoties ar Citadeles maksājumu kartēm, salīdzinājumā ar tādu pašu periodu 2013. gadā ir pieaugusi par 22%,” saka Santa. „Ļoti liela daļa Latvijas iedzīvotāju jau laikus pagājušā gada otrajā pusē iemaksāja naudu bankas kontā, un gadu mijā tā tika automātisku konvertēta. Izmantojot maksājumu kartes ikdienas norēķiniem, viņi ir novērtējuši ieguvumus, ko sniedz maksājumu karte, un turpina kartes lietot.”

Atgādinām, ka vēl līdz 30. jūnijam bankās var samainīt latus uz eiro.

Bankā Citadele turpinās latu apmaiņa uz eiro, un jūnijā darba dienā notiek vidēji 200 darījumi, apmainot vidēji 30 000 eiro.

Janvāra pirmajā pusē katru dienu notika vairāki tūkstoši naudas maiņas darījumi, no latiem apmainot vairākus miljonus eiro dienā. Savukārt jau februārī darījumu skaits dienā bija ievērojami mazāks – vidēji 400 darījumi dienā, no latiem apmainot vidēji 150 000 eiro dienā. Kopš gada sākuma bankā Citadele iedzīvotāji no latiem uz eiro ir samainījuši teju 40 miljonus eiro.

Citadele atgādina, ka samainīt skaidras naudas latus pret eiro par oficiālo kursu un bez komisijas maksas komercbankās varēs līdz 30. jūnijam, bet Latvijas Bankas filiālēs – bez laika ierobežojuma. 

TOP Komentāri

avatar