Kokteiļi simtgades noskaņās

Tuvojoties Latvijas 100 gadu jubilejai, valsts karoga krāsās tiek izrotāti ne vien arhitektūras pieminekļi un mākslas objekti, bet arī ēdieni un dzērieni. Lai simtgades svinības ir pavisam īpašas, veikalu tīkls “AlkOutlet Dzērieni&Vīni” piedāvā patriotiskus kokteiļus — dzērveņu-ķiršu kokteiļi ar latviskām izejvielām, kā arī želejas šotiņus perfektā karmīnsarkanā krāsā.

 

Dzērveņu – ķiršu kokteilis

Sastāvdaļas (4 kokteiļiem)

sula no 1 laima

200-250 ml džina

100 ml dzērveņu sīrupa (var pagatavot vai nopirkt veikalā)

1 bundža eila (vai cita dzirkstošā dzēriena pēc izvēles)

svaigas dzērvenes

ledus

rozmarīna zariņi

Dzērveņu-ķiršu sīrupam

50 g dzērveņu

50 g ķiršu (saldētu, atlaidinātu)

100 g cukura

1 rozmarīna zariņš

150 ml ūdens

 

Pagatavošana

 Vispirms pagatavo sīrupu (ja izmanto jau gatavu, izlaiž šo posmu) — liec katliņā visas sastāvdaļas, uzvāri un vāri uz vidējās uguns līdz viss cukurs ir izkusis un maisījums nedaudz sabiezē (~4 min). Nokās caur sietu, kārtīgi izspiežot sulu no ķiršiem un dzērvenēm. Atdzesē.

Krūkā samaisi laima sulu, džinu un sīrupu. Sadali maisījumu pa glāzēm, pievieno ledu. Piepildi glāzes ar eilu (daudzumu regulējiet pēc patikas). Rotā ar svaigām dzērvenēm, rozmarīnu un pasniedz.

Želejas šotiņi “Latvijas karogs”

Sastāvdaļas

45 g želatīna

250 ml aukstā ūdens

250 ml karstā ūdens

1,2 l dzērveņu nektāra

400 g iebiezināta piena ar cukuru

250 ml degvīna

dzērvenes rotāšanai

Pagatavošana

Sadali želatīnu divās glāzēs — vienā glāzē ielej 100 ml aukstā ūdens, ieber 15 g želatīna. Otrā glāzē ielej 150 ml aukstā ūdens, ieber atlikušos 30 g želatīna un atstāj uz 5 min, lai želatīns uzbriest.

Uzkarsē dzērveņu nektāru līdz ir karsts, bet neuzvāri. Pievieno lielāko uzbriedinātā želatīna daļu un samaisi, līdz viss želatīns izkūst. Citā traukā samaisi 250 ml karstā ūdens ar otro (mazāko) želatīna daļu un tāpat samaisi līdz želatīns ir pilnībā izkusis, tad pievieno iebiezināto pienu un samaisi vēlreiz.

Kad abi maisījumi ir atdzisuši (ir nedaudz silti) – katrā pievieno pa 125 ml degvīna un samaisi.

Taisnstūra formā vai jebkurā formā pēc savas izvēles ielej pusi no dzērveņu-degvīna maisījuma un liec ledusskapī uz ~1 stundu, lai maisījums sastingst. Tad uzmanīgi pielej visu iebiezinātā piena maisījumu, liec ledusskapī līdz maisījums ir pilnībā sastindzis. Pievieno atlikušo dzērveņu maisījumu un atkal liec ledusskapī.

Kad viss maisījums ir stingrs, izņem to no ledusskapja un formu ar pagatavoto želeju ievieto karstajā ūdenī uz 10-15 sekundēm (lai uzsildītu formas maliņas – tad būs iespējams viegli izņemt masu no formas). Sagriež porcijas lieluma gabalos, rotā ar dzērvenēm un pasniedz.

Foto: publicitātes

Lasi vēl

TOP Komentāri

Komentē anonīmi vai Ienāc profilā, lai komentētu
avatar

Populāri

Runā

Jaunākais

Interesanti

Nejauši