Kinoteātros iznāk fantastikas trilleris “Caur sniegiem”

Filma uzņemta pēc franču grafiskās noveles „LeTransperceneige” motīviem, un galvenās lomas tajā izpilda tādas zvaigznes kā Kriss Evanss (“Kapteinis Amerika”, “Atriebēji”, “Fantastiskais četrinieks”), Tilda Svintone (“Maikls Kleitons”, “Sadedzināt pēc izlasīšanas”, “Mēnesgaismas karaļvalsts”), Eds Harriss (“Trūmena šovs”, “Apollo 13”, “Stundas”), Džons Hērts (“Svešais”, “Ellespuika”) un citi.

Filmas darbība risinās netālā nākotnē, 17 gadus pēc apokalipses, kuru izraisījis neveiksmīgs mēģinājums apturēt globālo sasilšanu. Ir iestājies jauns ledus laikmets, planēta ir sastingusi ziemā, bet izdzīvojušie cilvēki ir patvērušies milzu vilcienā, kas ar mūžīgā dzinēja palīdzību riņķo ap Zemi. Vilciena priekšgalā mīt valdošā elite, bet pēdējos vagonos – vienkāršie ļaudis, kuru ikdiena līdzinās koncentrācijas nometnei: slimības, nabadzība, sargu patvaļa… Taču tieši no turienes nāk Mesija ar mērķi mest izaicinājumu elitei un atjaunot taisnīgumu.

“Caur sniegiem” režisors Cžun-ho Bons ir viens no veiksmīgākajiem dienvidkorejiešu filmu veidotājiem un popularitāti pasaulē ieguvis ar drāmu “Māte” (“Madeo”), kas 2009.gadā tika atzīta par labāko Āzijas filmu un labākās ārzemju kinolentes kategorijā triumfēja virknē festivālu ASV un citās valstīs, kā arī ar zinātniskās fantastikas trilleri “The Host”, kas 2006.gadā saņēma vairākas prestižas godalgas un ir kļuvusi par kulta filmu. Režisora jaunākais darbs, aktuālā lente “Caur sniegiem”, ir viņa pirmā filma angļu valodā. Lai arī filmēšanas darbi notika Eiropā, “Caur sniegiem” ir visu laiku dārgākā dienvidkorejiešu filma (projekta budžets ir aptuveni 40 miljoni ASV dolāru). Cžun-ho Bons: “Pirmo reizi ar filmas izejmateriālu, grafisko noveli, es saskāros 2005.gadā. Man pat šķiet, ka toreiz tā bija publicēta vien Dienvidkorejā un Francijā. Grāmatā ir patiešām lieliskas idejas, tā ir savā ziņā unikāla, tai piemīt sava filozofija… Tomēr sākotnēji es tajā nesaskatīju kinofilmas struktūru, tai pietrūka varoņi, kuru motivāciju un raksturu varētu pārnest uz lielā ekrāna. Tādēļ es izmantoju stāsta centrālo tēmu un ideju, bet filmas scenārijam radīju varoņus un jaunus notikumus.”

TOP Komentāri

avatar