“Kings of Leon” Rīgā sniegs koncertu

Koncerta rīkotājs Ģirts Majors: “Kings of Leon uzstāšanās būs pirmais ārvalstu grupas brīvdabas koncerts, kas kopš leģendārā Metallica šova “Skonto” stadionā 2008.gadā atkal Latvijā vienkopus pulcēs desmitiem tūkstošu apmeklētāju. Madonna, Red Hot Chili Peppers un Robijs Viljamss koncertēja Tallinā, taču ar Kings of Leon koncertu mēs pārņemam stafeti, jo šogad reģiona nozīmīgākais mūzikālais priekšnesums norisināsies Rīgā.”

Uz mūsu reģionā vienīgo grupas koncertu Latvijā būs pieejami tikai 20 000 biļešu. Pārējās būs pārdošanā Igaunijā, Lietuvā, Somijā, Krievijā un Baltkrievijā, kur arī grupa līdz šim nav uzstājusies. Pagājušajā gadā Kings of Leon laida klajā “Mechanical Bull” albumu, kuram veltīta ir arī gaidāmā koncerturneja. Arī biļešu cenas uz gaidāmo kocertu būs ievērojami lētākas kā citviet Eiropā.

Kings of Leon, kuras sastāvā visi grupas dalībnieki ir ģimenes locekļi, panākumu pirmssākumi meklējami Apvienotajā Karalistē, kur salīdzinoši īsā laikā grupas deviņi singli iekļuva UK TOP 40. 2008.gadā pirmie trīs grupas albumi vienlaicīgi atradās UK albumu topa pieciniekā. Tomēr pasaulē par pirmā lieluma zvaigznēm Kings Of Leon kļuva pēc albuma “Only by the Night” izdošanas. Tiecoties pretim U2 līmenim, Kings of Leon nostiprināja savu skanējumu un muzikālo statusu ar tādiem hītiem kā “Use Somebody” un “Sex On Fire”, kas ieguva milzīgu popularitāti visā pasaulē.

Grupas solists Entonijs Kalebs Folovils: “Šķiet, šī bija pirmā reize pēc ilgāka laika, kad fani varēja atvilkt elpu. Fakts, ka kādu brīdi klusējām, koncertus padara vēl jo gaidītākus. Ir jūtams, ka cilvēki ir patīkami satraukti, jo viņi zina, ka mēs celsim galdā ko ļoti īpašu.”

Kings of Leon radās 1999. gadā ASV. Grupā muzicē brāļi Entonijs Kalebs Folovils (Anthony Caleb Followill) (vokāls), Aivens Neitans Folovils (Ivan Nathan Followill) (bungas) un Maikls Džareds Folovils (Michael Jared Followill) (basģitāra), kā arī viņu brālēns Kamerons Metjū Folovils (Cameron Matthew Followill) (ģitāra).

Publiskā biļešu tirdzniecība sāksies 14.februārī plkst.10:00 “Biļešu Serviss” un “Ticketpro” kasēs, kā arī internetā. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 11.februāra plkst.10:00 tikai positivus.com reģistrētajiem lietotājiem un fbi.lv kluba biedriem. Stāvvietas biļetes cena – EUR 45. Koncertam tuvojoties, biļešu cena pieaugs līdz EUR 55. Koncertā nebūs paredzēta atsevišķa fanu zona.

Foto: thestylecon.com

TOP Komentāri

avatar