Katrs trešais pieskata savas atvases, kad tās lieto internetu

Lai gan sabiedrības apziņā sievietes tiek uztvertas nesaraujamā saistībā ar satraukumu un visaptverošu gādību par bērniem, vīrieši un sievietes vienādi parāda iniciatīvu un bažas, kad ir runa par bērnu drošību internetā. Piemēram, nedaudz vairāk nekā ceturtdaļa vīriešu, precīzāk, 29%, uztraucas par to, ka nekontrolē, ko viņu bērni redz un dara tīmeklī. Par to nobažījušos sieviešu ir nedaudz mazāk — 28%.

Turklāt vīrieši raizējas par savām atvasēm mazliet aktīvāk. 38% aptaujāto informēja, ka cenšas uzraudzīt bērnus, kad viņi lieto internetu, bet sieviešu vidū šis rādītājs ir 37%. Bez tam vīrieši biežāk pārbauda apmeklēto vietņu vēsturi interneta pārlūkā — 36% gadījumu, bet sievietes tikai 34%.

Vīrieši biežāk nekā sievietes uztic uzdevumu nodrošināt bērnu aizsardzību internetā speciālām programmām ar vecāku kontroles funkcijām. Šādus tehnoloģiskos līdzekļus izmanto 29% vīriešu un tikai 24% sieviešu. No otras puses, aptaujas gaitā tieši sievietes vairāk norādīja, ka ir ļoti ieinteresētas efektīvos bērnu aizsardzības internetā risinājumos un labprāt tos izmantotu — par to informēja 76% dāmu. Vīriešu vidū nepieciešamība pēc šādām programmām ir nedaudz mazāka: saskaņā ar apsekojuma rezultātiem rādītājs bija 70%. Iespējams, šo atšķirību vēlmē iegūt efektīvus risinājumus bērnu aizsardzībai tīmeklī nosaka fakts, ka vīrieši jau aktīvāk nekā sievietes izmanto šādas programmas.

Attiecībā uz bērnu uzraudzību sociālajos tīklos pētījumā konstatēts, ka gan sievietes, gan vīrieši visā pasaulē vienlīdz bieži pievienojas savu bērnu draugu pulkam dažādos sociālo tīklu pakalpojumos — 20% katra dzimuma pārstāvju.

«Rūpīgāk ielūkojoties pētījuma rezultātos, kļūst skaidrs, ka pieeja bērnu kiberdrošības nodrošināšanai pilnīgi atbilst vīriešu un sieviešu uzvedībai dzīvē. Vīrieši biežāk paļaujas uz tehnoloģijām un precīzijas instrumentiem. Tieši tāpēc viņi mēdz skatīties pārlūka žurnālu un izmantot aizsardzības programmas,» apsekojuma rezultātus komentē Kaspersky Lab Tīmekļa satura analīzes grupas vadītājs Konstantīns Ignatjevs. «Tomēr mēs redzam, ka interese par aizsardzības programmām ar vecāku kontroles funkcijām ir vienlīdz liela gan vīriešu, gan sieviešu vidū. Un tas ir iepriecinošs fakts, jo izveidot bērnam patiešām drošu interneta telpu ir iespējams, tikai izmantojot specializētus aizsardzības līdzekļus.»

Foto: ct.gov/dot

TOP Komentāri

avatar