Kampaņas “Mana jūra” pārgājiens jau pusē

Līdz šim ekspedīcijā naski gājuši vai skrējuši cilvēki vecumā no 4 līdz 72 gadiem. Daudziem par pārsteigumu neviens vēl nav saaukstējies, kaut arī pirmajā nedēļā naktis bija sevišķi aukstas. Vēl vairāk – ļaudis, kas līdz šim bija sirguši ar iesnām, jūras krastā izveseļojušies. Līdz šim čakli veikti atkritumu monitoringi. Pārsvarā visi bijuši šokā par to, ka pludmales tiešām ir tik netīras. 2 nedēļu laikā ar “Mana jūra” ekspedīciju kopā bijuši cilvēki no 3 valstīm: ASV, Francijas un, protams, Latvijas.

Turpmākās nedēļas laikā paredzēts ne tikai mainīt virzienu un beidzot iegriezties Rīgas jūras līcī, kur vējš vairs nepūtīs saprātu ārā no galvas, bet arī piedalīties jaunās interesantās zaļajās nodarbībās. Piemēram, 10. jūnijā Kolkā nopelniem bagātais meteorologs Toms Bricis ekspedīcijas dalībniekiem pastāstīs par Baltijas jūras ietekmi uz mūsu klimatu un to, kā vēji izrevidē piesārņojuma plūsmu. Pēc tam 11.jūnijā Latvijas Hidroekoloģijas institūta vadošā pētniece Solvita Strāķe Ģipkā pastāstīs par dzīvniekiem, kas mīt Baltijas jūrā. 16.jūnijā Klapkalnciemā Dabas Aizsardzības pārvaldes eksperts Andris Viesturs Urtāns pastāstīs, kā viņš tīra upes un kāpēc tas vajadzīgs.

Arī pēc tam gaidāms vesels lērums zinošu cilvēku, kas ļoti vienkāršā valodā spēj pastāstīt par sarežģītām un svarīgām lietām. Un tā tas būs līdz pat 28.jūnijam Ainažos, kur kampaņas “Mana jūra” ekspedīcija noslēgsies.

“Mana jūra” ekspedīcijai laiku pa laikam pievienojas cilvēki uz dažādiem laikiem – cits uz 1 dienu, cits uz trim, cits uz nedēļu. Tāda iespēja ir ikvienam, kurš vien ir spējīgs to gribēt.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar