Kamerzāles “64 krēsli” ekspluatācija uzsākta patvaļīgi

Kamerzāle “64 krēsli”, kas ar teātra izrādi “Face Book. Post Scriptum” tika atklāta 3.oktobrī, ir ierīkota bez atbilstošas būvniecības dokumentācijas saskaņošanas, teātra telpas izveidojot daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas augšējā, piektā stāva dzīvoklī. Pašlaik vislielākās bažas ir par dzīvojamās mājas būvkonstrukciju atbilstību slodzes izmaiņām atbilstoši paredzētajam apmeklētāju skaitam. Ir iespējami riski saistībā ar ēkas ugunsdrošības prasību nodrošināšanu. Dzīvojamās mājas iedzīvotāji ir snieguši informāciju par jūtamām vibrācijām ēkas konstrukcijās teātra telpu izmantošanas laikā.

Lai dzīvojamā mājā izvietotu publiskas telpas, nepieciešams ievērot daudzas būtiskas prasības, kas noteiktas gan iedzīvotāju un apmeklētāju drošībai, gan ērtībām. Šādu projektu realizācijai nepieciešams gan būvkonstrukciju novērtējums un atbilstošu risinājumu ieviešana, gan ugunsdrošības pasākumu ievērošana, tāpat svarīgi ir nodrošināt atbilstošus akustiskos risinājumus, sanitārās un vides pieejamības prasības.

Rīgas pilsētas būvvaldes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Rīgas pašvaldības policijas pārstāvji šodien, 7.oktobrī, veica telpu apsekošanu. Rīgas pilsētas būvvalde ir pieprasījusi nekavējoties pārtraukt patvaļīgi ierīkotā teātra ekspluatāciju. Par lēmuma izpildi atbildīgs ir telpu īpašnieks.

Aicinām iedzīvotājus izturēties atbildīgi pret savu un līdzcilvēku drošību un veselību, neapmeklējot pretlikumīgi izveidoto teātri.

TOP Komentāri

avatar