Kamēr sievietes tērzē pa tālruni, vīrieši spēlē spēles telefonā

Lai gan 77% respondentu sievietēm piešķir bagātīgāku aplikāciju krājumu, vīrieši dominē to izmantošanā – 82% lieto navigācijas aplikācijas, GPS ierīces, kā arī Google Maps pareizā galamērķa atrašanai. Jāatzīmē, ka tikpat būtiska viņiem ir arī iespēja pavadīt laiku spēlējot spēles, tā uzskata 82% respondentu.

„Šīs nelielās ierīces, kurās ietilpst teju visa mūsu ikdiena: dati, plānotājs, modinātājs, dators, navigācija, fotokamera, u.c., ir kļuvušas par dzīves neatņemamu sastāvdaļu – ne mazums cilvēkiem tā ir pirmā lieta ar ko mostas un pēdējā, ko pārbauda pirms aizmigšanas. Viedtālruņi arvien vairāk pielāgojami lietotāja dzīvesveidam, tāpēc to lietošanas paradumi atšķiras, turklāt telefona noformējums un saturs, piemēram, mūzika, bildes, sporta un spēļu aplikācijas, ir kļuvis par personības vizītkarti,” stāsta Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju produktu vadītājs Māris Ķikāns.

Aptauja atklāj – lai gan 74% sieviešu vairāk laika pavada sociālajos tīklos, tieši vīriešiem labam naktsmieram ir biežāks paradums pirms iemigšanas sērfot internetā. Iespējams, šis vakarā miegam atņemtais laiks ietekmē pamošanos – lai gan teju vienlīdzīgi, tomēr vīriešiem (51%) piedēvēts paradums biežāk telefonā atlikt modinātāju. Arī jautājumā, kurš biežāk piemirst telefona PIN kodu, viedoklis ar nelielu, bet tomēr pārsvaru (51%) nosliecas uz to, ka vīrieši biežāk nekā sievietes nevar atcerēties šos četrus svarīgos ciparus.

Aptauja tika veikta februāra vidū Samsung sociālajos tīklos, kopā aptaujājot nepilnus 2000 respondentu no visas Baltijas.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar