Kale kāpostu Cēzars ar lasi

Nepieciešams:

  • Kale kāposts – 1 pac. (200 g)
  • Ķiršu tomāti – 250 g
  • Laša fileja – 250 g
  • Sviests – 1 ēdamk.
  • Rīvēts cietais siers – 50 g

Cēzara mērcei

  • Olas dzeltenumi – 2 gab.
  • Eļļa – 200 ml
  • Dijon pilngraudu sinepes – 1 tējk.
  • Ķiploks – 1 daiva
  • Citrona sula – 1 ēdamk.
  • Anšovi – 1 gab.
  • Rīvēts cietais siers  – 2 ēdamk.
  • Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Gatavo Cēzara mērci – ar putojamo slotiņu samaisi olu dzeltenumus un lēnām lej klāt eļļu, maisi kamēr masa kļūst bieza
  2. Mērcei pievieno sakapātus anšovus, ķiploku, sāli, piparus, citrona sulu, sinepes un sieru. Ja mērce ir pārāk bieza, nedaudz pievieno ūdeni
  3. Gabaliņos sagriez laša fileju un apbrūnini sviestā, pievieno sāli un piparus
  4. Mērci sajauc ar sagrieztu kale kāpostu un kārto uz šķīvjiem, pievieno lasi, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātiņus un pa virsu pārkaisi rīvētu sieru

Aikāgaršo padoms!

Laša vietā pievieno garneles, vistas fileju, bekonu vai vienkārši vārītas olas ar grauzdiņiem. 

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar