Kādas ir Rīgas Dinamo izredzes izvairīties no pēdējās vietas?

Rīgas  Dinamo izslēgšanas spēlēs piedalījusies četras reizes iepriekšējās astoņās sezonās. Komandas augstākais panākums ir divkārtēja iekļūšana konferences pusfinālā, bet vislabākā regulārā sezona bija pirms trim gadiem, kad izdevās iegūt veselus 93 punktus 54 spēlēs.

Pirms šīs sezonas sākuma Triobet sporta totalizatora pārstāvji par Dinamo izredzēs izteicās piesardzīgi. Nedrošību radīja gan iepriekšējo divu sezonu problēmas gan finansēs, gan hokeja laukumā, kā arī galvenā trenera neskaidrība. Beigās sanāca tā, ka jauns galvenais treneris tā arī netika atrasts, bet gan šajā amatā nozīmēts kluba ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs,

Lai arī objektīvi jāapzinās, ka Sējējam netika piedāvāta visplašākā rocība spēlētāju izvēlē un komandas komplektēšanā un ka Dinamo vienībai vairākās spēlēs brutāli nepaveicās, sportiskie rezultāti ir bijuši drausmīgi. 38 spēlēs pagaidām gūts tikai 31 punkts. Tā ir pārliecinoša pēdējā vieta Rietumu konferencē, kamēr visas līgas mērogā vēl izdodas turēties priekšā Novokuzņeckas “Metallurg”, kurai 40 spēlēs 30 punkti. Turklāt “Kuzņa” labu tempu uzņēmusi tieši pēdējā laikā, uzvarot vairākus mačus pēc kārtas.

 Dinamo visādi pieticīgo sezonu nedaudz atdzīvināja Latvijas hokeja leģendas Sanda Ozoliņa piesaistīšana, kas lika arī Triobet bukmeikeriem paplašināt savu piedāvāto likmju klāstu un vērtēt Dinamo izredzes nedaudz augstāk. Sakritība vai nē, bet pēc Ozoliņa ienākšanas treneru kolektīvā Dinamo izdevās gūt dažas uzvaras, taču, redzot Dinamo izgāšanos Zagrebā pret turnīra tabulas tiešo konkurenti Medveščak (0:4), par motivācijas uzlabošanos komandā grūti runāt. Nevar noliegt, ka savu iespaidu uz spēlētājiem atstājuši biežie zaudējumi, kad arī labs parādīts sniegums laukumā nepārvēršas uzvarā, bet gan pēcspēles metienu sērijā, kurā Rīgas komandai šosezon nav veicies, un tā ir viena no retajām lietām, ko uztrenēt grūti.

No 22 atlikušajām sezonas spēlēm, kurām Triobet piedāvā plašāko likmju klāstu un piedāvā prognozēt daudz vairāk nekā tikai banālu rezultātum Dinamo savā laukumā aizvadīs tikai deviņas, turklāt to vidū arī mači ar KHL grandiem SKA un CSKA.  Tāpat vēl priekšā grūtais Tālo Austrumu izbraukums, kura ietvaros būs arī jāaizvada mačs pret Ķīnas komandu “Kunlun”. Lai arī netrūks arī parocīgu brīžu turnīra grafikā, kopumā bukmeikeri to uzskata par ļoti smagu.

Vai sezonas kopvērtējumā šajā kalendārā izdosies apsteigt Metallurg? Iespējas noteikti ir, taču jāņem vērā dažu hokeja apskatnieku vēstītais, ka Dinamo varētu atkārtot pagājušā gada “triku”. Proti, saprotot, ka daudz izredžu nav un starpība starp priekšpēdējo un pēdējo vietu ir tikai pašlepnumā un reputācijā, kluba vadība pirms gada decembrī lauza līgumus ar vairākiem dārgākajiem (un reizē arī labākajiem) spēlētājiem. Laužot līgumu līdz decembra beigām, spēlētājam jāizmaksā krietni mazāka kompensācija nekā jau pēc 1. janvāra, kā to paredz līgas noteikumi.

Ja šāds scenārijs atkārtoties, Dinamo Rietumu konferencē tā arī paliks pēdējā un laicīgi sāks domāt par jauno hokejistu iespēlēšanu un nākamās sezonas uzlabojumiem. Ja sastāvā tomēr paliks labākie, arī tad būs grūti atspēlēt 12 punktu starpību, kas šobrīd Dinamo šķir no Severstal. 12 punkti ir četras uzvaras pamatlaikā, proti, tieši tik daudz, cik Dinamo ir guvusi kopš tālā 11. oktobra. 

Foto: dinamoriga.lv

TOP Komentāri

avatar