Kā rīkoties, ja svētki klāt, bet dāvanas nav sagādātas

Dažkārt Ziemassvētku dāvanu gādāšana decembra steigā palikusi starp pēdējiem darbiem, kad svētki jau pavisam pietuvojušies. Kādi ir iemesli dāvanu iegādes atlikšanai un kā labāk rīkoties pēdējā brīdī, skaidro Samsung kopā ar psiholoģi un savstarpējo attiecību konsultanti Līgu Volonti.

“Cēlonis, kāpēc atliekam lietas, var būt tas, ka negribas saspringt, domājot, ka priekšā ir liels darbs, kas jāpaveic,” saka psiholoģe.  Gada beigās, steidzot visu paveikt, cilvēks ir arī noguris un iztukšots. Ko darīt, ja pienācis pēdējais brīdis, dāvanu nav, bet situācija jārisina? Pirmais un svarīgākais, ko iesaka psiholoģe – ir atrast brīdi miera un ieklausīties savā intuīcijā. Nedomājot par dāvanu iegādi kā pienākumu, var negaidīti nonākt pie jaunām idejām.

Dāvanu izvēli apgrūtina perfekcionisms – cenšoties piemeklēt piemērotu dāvanu katram saņēmējam, kas ir praktiski neiespējami. Ir grūti pieņemt lēmumu, kad ir tik daudz informācijas, bet laiks – ierobežots. Lai to risinātu, jācenšas noskaidrot apdāvināmo cilvēku gaidas un ieteikumus. Iespējams, kāds skaidri pateiks, ko vēlas un vēl var pagūt iegādāties konkrēto lietu, netērējot daudz laika veikalos.

“Ja tiešām situācija ir tāda, ka visas dāvanas vairs neizdosies sameklēt, nevajag pārdzīvot, bet gan būt laipnam pret sevi un atzīt, ka tam nepietika spēka, un svinēt vienkārši kopā būšanu, kas ir svarīgākais,” uzsver psiholoģe. Arī Samsung ar kampaņu #Giftie vēlas uzsvērt, ka, neskatoties uz to, kā pavadām svētkus, pats svarīgākais ir īpaši novērtēt cilvēkus, kas ir mums apkārt.

Tādēļ Samsung šogad aicina selfijus aizstāt ar giftijiem – iemūžinot kopā būšanas mirkli, pasniedzot vai saņemot īpašas dāvanas un izbaudot dāvināšanas prieku – vai tas būtu ar jau sen apdomātu un sagatavotu dāvanu, vai arī pēdējā brīdī iegādātu.

TOP Komentāri

avatar