Kā pasargāt mobilās ierīces no saaukstēšanās?

Nesaldē bateriju

Mobilo telefonu baterijām piemērotākā temperatūra ir 00 – +300C, tāpēc aukstā laikā tās darbojas pastiprinātā režīmā. „Ziemā ieteicams turēt telefonu sev pēc iespējas tuvāk, piemēram, kabatā un neatstāt uz ilgu laiku automašīnā. Tomēr, ja nevar no tā izvairīties, ieteicams saudzēt ierīci un to izslēgt. Arī ierīču apvalki un aizsargvāciņi palīdz,” skaidro Samsung Electronics Baltics produktu apmācību daļas vadītājs Kaspars Neilands. Ja mobilā ierīce tikusi izslēgta vai izslēgusies aukstuma dēļ, vēlams to paturēt iekštelpās un tikai tad ieslēgt.

 

Izslēdz lieko

Lai nenoslogotu bateriju un saglabātu telefona darbības ātrumu, ieteicams samazināt ekrāna spilgtumu un ieslēgt enerģijas taupīšanas režīmu. Katrs ieraksts sociālajos medijos un ienākošais e-pasts tērē akumulatoru, tāpēc vēlams aizvērt tobrīd neizmantotās aplikācijas un programmas, tostarp Bluetooth un GPS. Ilgākām telefonsarunām ārā ieteicams izmantot brīvroku sistēmu vai arī piestāt kādā mājīgā kafejnīcā un tur veikt nepieciešamos zvanus.

 

Kaut ar cimdiem

„Tā kā skārienjūtīgos ekrānus ar nosalušiem pirkstiem var būt grūti lietot, var noderēt īpaši cimdi, kas tirgū parādījušies salīdzinoši nesen, pielāgojoties patērētāju vajadzībām. Tāpat jaunākajiem viedtālruņiem ir īpašs režīms, kas pastiprina skāriena jūtību, tādējādi ļaujot ierīci lietot arī ar parastiem cimdiem. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar