Kā palīdzēt mammai tikt galā ar veļas kalniem

Parūpējies par drošību

Jāseko līdzi, lai mazie netiek klāt dažādiem veļas mazgāšanas līdzekļiem un citai sadzīves ķīmijai, kā arī jāuzrauga, lai viņi ar veļasmašīnu nerotaļātos un netiktu atstāti bez uzraudzības. Atceries, ka drošībai vari nobloķēt arī veļasmašīnas pogas – Samsung AddWash veļasmašīnai tas izdarāms, vienlaicīgi uz trīs sekundēm nospiežot “temperatūras” un “skalošanas” pogas. Lai noskaidrotu, kā šo funkciju aktivizēt savam veļasmašīnas modelim, ielūkojies tās rokasgrāmatā.

 

Šķirošana kā spēle ar nelielām balviņām

Bērnus vecumā no 3 līdz 5 gadiem var aicināt sašķirot veļu pa dažādām krāsām, apģērbu veidiem vai audumu faktūrām – piemēram, frotē dvieļus salikt atsevišķi no kokvilnas dvieļiem, atdalīt kreklus no biksēm vai zilu krāsu no zaļas.

Kad apgūti krāsu un šķirošanas pamati, var lūgt bērnu palīdzību arī nākamajā solī – pārbaudīt, vai starp netīrajām drēbēm un kabatās nav piemirstas mantiņas, papīri, salvetes vai kādi vērtīgi priekšmeti. Lai šo procesu padarītu jaukāku, kādā kabatā paslēp gardumu vai nieciņu, kas kalpos kā maza pateicība par darbiņu.

Par spēli var kļūt arī draudzīgas sacensības ar māsu vai brāli, kurš ātrāk izvērs uz kreiso pusi tās drēbes, kas jāmazgā. Uzvarētāja priekšrocība – pirmajam mammai iedot buču svētkos.

 

Veļas groza pārvērtības

Lai veicinātu bērnu patstāvību, iemāci sekot līdzi sava apģērba tīrībai, piemēram, vai mīļākā pidžama ir izmazgāta. Tam var palīdzēt īpaši izrotāts neliels veļas grozs bērnistabai, kuru noformējiet kopīgi pēc atvases vēlmēm. Tā iemācīsi, ka netīro drēbju vieta ir veļas grozā, nevis uz grīdas. Pavasarīgu krāsu ienešanai mājās tā var darīt ar visiem veļas groziem, piemēram, izrotājot tos ar papīra ziediem.

 

Mazgāšanas prieks

Iesaisti bērnu drēbju meklēšanā pa mājokli – zem gultas vai kaktos noteikti ir kāda lieka zeķe, par kuru piemirsts. Tāpat aicini sameklēt visas leļļu drēbes, kuras varētu izmazgāt reizē ar citām drēbēm.

Drēbju mazgāšanās laikā iedibiniet tradīciju pūst ziepju burbuļus. Tādā veidā varēsi vienkāršā veidā parādīt, kas notiek, kad ūdens sajaucas ar ziepēm vai mazgājamo līdzekli.

 

Žāvēšanas māksla

Kad drēbes ir izmazgātas, lielākie bērni uz veļas auklas var veidot krāsainus mākslas darbus – izžaut drēbes pēc krāsu toņiem un veidot varavīksnei līdzīgu ainavu. Tā var kalpot arī kā unikāla fotosiena īpašo Mātes dienas bilžu tapšanai.

 

Salocīšanas prasmes

Nereti izaicinājums visu vecumu bērniem un dažreiz pat mammai un tētim ir drēbju salocīšana pēc tam, kad tās ir sausas. Sākumā kopīgi jāapgūst, kā locīt vienkāršāko – dvieļus un bērna gultas palagus, turpinot ar biksēm, t-krekliem, pidžamām. Kopīgi atrodiet vienādas zeķes un salokiet tās pa pāriem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar