Jelgavā izvietotas pirmās ledus skulptūras

Ledus skulptūras iegatavošanai tiek lietots speciāli mākslīgi sasaldēts ledus, kuru iegūst no trīs reizes destilēta ūdens to lēnā sasaldēšanas procesā to nepārtraukti maisot. Pateicoties labvēlīgajiem laika apstākļiem, sākotnēji plānotais festivāla ledus apjoms ir palielinājies, jo ir iespēja izzāģēt dabīgi sasalušo ledu no Jelgavas ūdenskrātuvēm. Pašreiz „ledusdizains.lv” tehniskā komanda jau papildus ir izzāģējusi un nogādājusi Uzvaras parkā 45 tonnas dabīgi sasalušā ledus, veidojot no tā ledus slīdkalniņu. Tā kā šoziem ir neliela sniega kārta, tad pirmo reizi festivāla teritorija tiek noformēta ar sniega pūtēja palīdzību.

Paralēli festivāla konkursa darbiem, tiks izgatavoti papildus ledus tēlniecības objekti. Dotajā brīdi tēlnieki – Inese Ūlande un Donāts Mockus būvē „Kosenkorva” ledus bāru, tāpat saldētavās jau ir tapušas četras interaktīvās foto skulptūras. Vienu no tām veidojis pasaules čempions ledus mākslā un ilggadējs Jelgavas ledus skulptūru festivāla mākslinieciskais vadītājs Kārlis Īle.

Savukārt festivāla konkursa mākslinieki Jelgavā ieradīsies 2. februārī, bet darbu pie individuālajām skulptūrām sāks pirmdienā, 3. februārī. No otrdienas līdz piektdienai tēlnieki komandās veidos 15 lielās skulptūras, katrai skulptūrai izmantojot 15 rūpnieciskos ledus blokus. Jāpiebilst, ka viens šāds bloks sver aptuveni 120 kilogramus.

Apmeklētājiem Uzvaras parks būs atvērts 7. februārī no pulksten 18 līdz 23, savukārt 8. un 9. februārī no pulksten 10 līdz 23.  Šajās dienās, līdztekus skulptūru aplūkošanai, tiek piedāvāta plaša kultūras un izklaides programma visai ģimene kopā ar grupu „Musiqq”, Ivo Fominu, Miku un Paulu Dukuriem, Lauri Reiniku un Samantu Tīnu.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar