Jēkabpilī nosists cilvēks; tiek vainots policists

Abi vīrieši tiek turēti aizdomās par kāda vīrieša piekaušanu līdz nāvei. Jēkabpils policijas iecirkņa priekšnieks Zigmunds Januševskis skaidro, ka aizturētais policists ir Salvis Tihanovskis. Abiem aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Lai gan notikumā iesaistīta arī vēl kāda sieviete, viņai izmeklētāji neprasīja piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Toms Sadovskis informē, ka 29.decembrī agri no rīta Jēkabpils policijas darbinieki no kādas ārstniecības iestādes saņēma ziņas, ka iepriekšējā dienā ievestais pacients, kuram bijuši miesas bojājumi, ir gājis bojā. Policisti, izmeklējot šo gadījumu, aizturējuši trīs personas. Starp aizturētajiem ir kāds policists un Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieks. Viņiem abiem pirmdien piemērots apcietinājums.

Izmeklēšanas laikā policisti atklājuši, ka konflikta saknes meklējamas 27.decembra notikumā, kad policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu sadzīviska rakstura konfliktu, kurā bija cietusi sieviete. Sievietei izcēlies sadzīvisks personiska rakstura strīds ar 58 gadus vecu paziņu, kurš strīda laikā sievietei nodarījis miesas bojājumus. Kad policisti aicināja sievieti rakstīt iesniegumu, viņa atbildēja, ka nevēlas to darīt. 
     
Toms Sadovskis informē, ka nākamajā dienā par notikušo uzzinājis sievietes bijušais draugs – 38 gadus vecs Ieslodzījuma vietu pārvaldes darbinieks. Vēloties pārmācīt uzbrucēju, viņš kopā ar savu brālēnu – 33 gadus vecu Jēkabpils iecirkņa darbinieku – un vēl kādu 35 gadus vecu sievieti Jēkabpils pilsētā uzmeklējis 58 gadus veco kungu un piekāvis viņu. Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka abi vīrieši nozieguma izdarīšanas brīdī bijuši smagā alkohola reibumā. 
     
Vēlāk cietuma uzraugs un policists cietušo ievietojuši automašīnas bagāžas nodalījumā, aizveduši uz nomaļu vietu un pēc atkārtotas fiziskas iespaidošanas pametuši viņu, neziņojot par notikušo mediķiem. Tajā pašā dienā cietušais vīrietis nonācis ārstniecības iestādē, taču 29.decembra rītā no gūtajām traumām miris. 
     
Sadovskis stāsta, ka, izmeklējot šo gadījumu, Jēkabpils policijas iecirkņa darbinieki nāca uz pēdām savam kolēģim un cietuma uzraugam, kā arī 35 gadus vecajai sievietei, kura arī bijusi notikuma vietā, taču, pēc šobrīd policijas rīcībā esošās informācijas, aktīvas darbības nav izdarījusi, bet nav arī ziņojusi par notikušo. 
     
Šobrīd kriminālprocesu ir pārņēmuši Valsts policijas Iekšējās drošības biroja darbinieki. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

TOP Komentāri

avatar