Jauno gadu Magdalēnas baznīca cer sagaidīt atjaunotā izskatā

Savukārt svētdien pēc pēdējā dievkalpojuma kopīgiem spēkiem telpas atbrīvo, lai no pirmdienas varētu atsākties šī gada pavasarī uzsāktie baznīcas rekonstrukcijas darbi. Gan strādnieki, gan draudze plāno, ka Ziemassvētkus varēs svinēt skaistā, jau pilnībā atjaunotā dievnamā.

2012.gadā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā sākās projekts, kura ietvaros vispirms notika baznīcas kultūrvēsturiskā izpēte, konservācija un inventarizācija, bet šā gada pavasarī – vērienīgi ēkas rekonstrukcijas darbi.

Patlaban baznīcā, tostarp altāra un sakristejas daļā, ir pabeigta grīdas seguma nomaiņa. Joprojām turpinās darbi pie logu nomaiņas un iekštelpu krāsošana, taču lielākais darba apjoms jau paveikts. Vēl dievnamā ir jānolako grīda un jākrāso altāra daļa. Top arī bērnu istaba, kas atradīsies baznīcas labajā pusē. Tajā bērni varēs nodarboties dievkalpojuma laikā.

No fasādes darbiem līdz šim ir restaurēts baznīcas krusts, gandrīz pilnībā pabeigts veidot fasādes apmetumu un strādnieki jau sākuši to krāsot. Vienlaicīgi strādnieki maina baznīcas torņa iepriekšējo segumu – skārdu – uz kaparu. Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīcas projekta vadītāja Elita Arbidāne atzīst, ka darbi rit, kā tas iepriekš tika plānots un, iespējams, jau Adventa laikā baznīca sāks funkcionēt kā agrāk, tas ir, dievkalpojumi ik dienu varēs notikt baznīcā.

E.Arbidāne arī pastāstīja, ka turpmāk Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā būs iespējams iebraukt arī cilvēkiem ratiņkrēslā. Cilvēki, kam būs grūtības tikt baznīcā, varēs piezvanīt pie durvīm un dežurants iznesīs pie durvīm speciālu uzbrauktuvi.

2012.gada 4.maijā tika noslēgts līgums ar Eiropas Reģionālās attīstības fondu par finansējuma piešķiršanu projekta „Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas Romas katoļu baznīcas ar vēsturisko ēku kompleksu atjaunošana, saglabāšana un sociālekonomiskās izmantošanas nodrošināšana” (līgums Nr. 3DP/3.4.3.3.0./11/APIA/CFLA/005/003) īstenošanai. Kopējās projekta izmaksas ir 327 429,56 lati, no kuriem ERAF finansējums veido 163 682,04 latus jeb 49,99% un pašu līdzfinansējums ir 163 747,52 lati jeb 50,01%.

Īstenojot projektu, daļa remontdarbu netiek finansēta no Eiropas projekta – baznīcas torņa seguma nomaiņa, apkures sistēmas un elektroapgādes rekonstrukcija, kā arī vājstrāvu sistēmas izveide tiek finansēta par draudzes savāktajiem līdzekļiem.

Lēmums par remontdarbu nepieciešamību pieņemts, jo ēka bija kritiskā tehniskā stāvoklī. Turklāt pēdējo reizi remontdarbi Sv.Marijas Magdalēnas baznīcā notikuši laikā no 1924. līdz 1939.gadam.

 

 

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
1 Komentāru autori
Skolnieciņš Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Skolnieciņš
Viesis
Skolnieciņš

Latvju Dievi ir kristanizācijas piekauti un nokautēti. Baznīca no šejienes negrib aizvākties, pat dižā LPSR valdība nespēja patriek baznīcu. Okupācija šeit ļoti ilga. Tāda sajūta, ka Latvju Dievu vietu ir aiznēmusi Coca Colas kapitālisma un popkultūras Dievība Santa Klauss. Ko darīt, ja es piederu pie vecajiem Dieviem nevis pie kristanizācijas laikmeta panteona vai popkultūras-kapitālisma Dieviem? Mana izcelsme ir stipri senāka. Kāpēc citi par cilvēka paša naudu var no viņa ticību vilkt ārā, cilvēkam dodot neko? Cieņā, Skolnieciņš Eh, jaunās kapitālisma Dievības, tās rodas modes dēļ. Es esmu Skolnieciņš, Latvju Dievu dēls. Es piederu pie vecajiem Dieviem, es neesmu modes kliedziens… Lasīt tālāk »