Jauniešu akcija pie VARAM par Latvijas lauku saglabāšanu

Akcijas organizatori uzskata, ka šodien, 11:00 plānotajā izsolē šauras sabiedrības grupas interesēs tiek sagrauts unikāls, Latvijas lauku nākotnei vitāli svarīgs projekts ko bija iecerēts organizēt slēgtās Brantu skolas telpās. “Pat ja izsoli apturēt neizdosies, ticam, ka šī akcija iekustinās sabiedrību plašai kampaņai par Latvijas Lauku saglabāšanu.

Šobrīd, sadarbībā ar vairākām nevalstiskām organizācijām tiek gatavota atklāta vēstule VARAM, kur tiks lūgts apturēt plānoto novadu reformu, pārskatīt A. Kalvīša valdības veiktās reformas lietderību un atjaunot Latvijas pagastos vēlētās pagastu pašpārvaldes, kā arī pārskatīt lauku skolu slēgšanas politiku, meklēt risinājumu arī mazajām lauku skolām turpināt savu darbību.

Akcijas organizatori bija iecerējuši slēgtās Brantu skolas telpās īstenot daudzpusīgu pilotprojektu, kurā gūto pieredzi paredzēts izmantot plašākas Lauku atdzimsanas programmas izstrādē. Jaunieši šajā projektā bija paredzējuši iesaistīt visas sabiedrības grupas, kam šī vieta ir svarīga, tāpēc sarunās ar novada domes pārstāvjiem, tika lūgts veidot publisko partnerību un izteikts piedāvajums palīdzēt kopīgas īpašuma apsaimniekošanas programmas izstrādē un īstenošanā. 

Akcijas organizatori atzīst – skumji, bet paaudze, kuras rokās šobrīd atrodas politiskā un ekonomiskā vara, aplaupa paaudzi, kas nāks aiz viņiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar