Jaunieši Latvijā: pētījumi, politika, personības

Pasākumā bija iespējams gūt ieskatu būtiskākajos pētījumu secinājumos par jauniešiem Latvijā, IZM iniciatīvās jaunatnes politikas īstenošanā, kā arī Jaunatnes politikas pamatnostādņu vidusposma izvērtējumā. Bez tam – tā sauktās „Dzīvās bibliotēkas” formātā ikvienam pasākuma dalībniekam tika dota iespējams iesaistīties personīgās sarunās ar interesantiem, neparastiem, aizraujošiem un iedvesmojošiem Latvijas jauniešiem.

Pasākumu atraktīvi vadīja Haralds Burkovskis, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Sanda Liepiņa, Eiropas Jaunatnes politikas zināšanu centra Latvijas pārstāvis Gints Klāsons, jauniete Katrīna Veismane, pētījumu centra SKDS Sociāli politisko pētījumu projektu direktore Ieva Strode, Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore Anda Laķe kā arī IZM Sporta un jaunatnes departamenta direktora vietniece jaunatnes politikas jomā Diāna Sīmansone.

Pēc oficiālās daļas un uzrunām bija iespēja piedalīties “Dzīvājā bibliotēkā” jeb sarunās un diskusijās ar deviņiem pieredzi un uzskatiem bagātiem jauniešiem. Kāds sevi sauc par mākoņu skrējēju, kāds ir fizikas, bioloģijas un ģeogrāfijas starptautisko olimpiāžu laureāts, kāds vēlas mēneša laikā sarakstīt fantastikas romānu, bet kāds kļūt par premjerministru. Katrs jaunietis pierādīja savu aizrautību, izcilību un mērķtiecību darot to, kas aizrauj.

Foto: Madara Soste

TOP Komentāri

avatar