Jānis Bukums un Līga Rīdere piedāvā kopdziesmu “Parasts stāsts”

Grupa Jānis Bukums un X-faktora fināliste Līga Rīdere publicē kopdziesmu “Parasts Stāsts”. Dziesma ir iekļauta arī grupas jaunajā konceptalbumā “Neuzvarētais”, kas publikai tiks prezentēts 29. novembrī.

“Dziesmas “Parasts Stāsts” tapšanas stāsts gan ir nedaudz sarežģītāks par tās nosaukumu,” grupas dalībnieki jokojoties stāsta: “Ar dziesmas ideju ilgi strādājām, bet  kaut kas diemžēl “nelīmējās” kopā. Dziesma “nenāca” pie mums. Tad, pēc kāda laika, kad jau bijām atmetuši dziesmai ar roku, vienu vakaru pēc grupas mēģinājuma Jānis ar ģitāristu un albuma koncepta autoru Arturu Liedi ieslēdzās studijā un dziesma bija gatava jau pēc 10 minūtēm! Nostrādāja taisnais savienojums ar Ziemeļu Dieviem.”

Dziesmas un teksta autori ir Jānis Bukums un Arturs Liede, aranžijā dalību tradicionāli ņem arī pārējais grupas nemainīgais sastāvs – ģitārists Artūrs Račinskis, basists Andrjus Jaņuns, bundzinieks Filips Batarags.

“Sakritība vai zemapziņas plāns, bet fakts ir tāds, ka albuma ieraksta piektajā sesijā atlika ierakstīt 2 dziesmas, viena no tām ir “Parasts Stāsts”. Tātad, sanāk gan konceptalbuma stāsta noslēgums, gan reālās dzīves notikuma posma secīgs noslēgums. Saka, ka suņi ar laiku sāk līdzināties saimniekiem vai otrādi, mums savukārt nevar saprast, vai mēs sākam līdzināties savu stāstu varoņiem, vai tieši otrādi – īstajā dzīvē manifestējam savus stāstus! Daudzas dziesmas mūsu repertuārā ir savā ziņā autobiogrāfiskas, bet tajā pašā laikā klausītājam viegli tās projicēt savā pasaules redzējumā.”

“Tātad, pabeidzām gatavot dziesmu. Pienāca laiks to ierakstīt, sākām domāt, ko šajā “gabalā” tādu interesantu ielikt? Daļa grupas biedru saka, vajag stīgu instrumentus, lai ir drāma. Daļa savukārt, ka vajag sieviešu vokālu, lai ir dialogs! Bukums jau iepriekš grupai bija teicis, ka ir pamanījis Lielu Balsi un potenciālu X Faktora finālistē Līgā Rīderē! Sazinājāmies, un Līga piekrita ar mums sadarboties. Dziesma ir patiešām izdevusies un balsis kopā skan ļoti labi! Savukārt stīgu instrumentu klātbūtni dziesmā realizēja vārdu tiešajā nozīmē jaunais un talantīgais Ričards Makevits.”

“Dziesma izdevās tik laba, ka jāfilmē video! Mums paveicies, ka grupā strādājam kopā ar jaunu un talantīgu režisoru Andrjusu Jaņunu, kurš nejaušas sakritības dēļ ir arī grupas basģitārists,” smejas Jānis. “Viņš mums ir pēdējo 3-4 videoklipu režisors, precīzo skaitu nezinu tamdēļ, ka nofilmēti jau jauni klipi, kas dienasgaismu ieraudzīs tikai nākamgad! Esam izveidojuši mazu, taču spēcīgu un motivētu production komandu klipu filmēšanai. Šim klipam bija nepieciešams vizuālais mesidžs, kas saistītos ar, un papildinātu, dziesmas tekstu. Šajā klipā galvenie varoņi ir dziesmas priekšplāna dalībnieki – Līga Rīdere, Jānis Bukums, ģitārists Arturs Liede un čellists Ričards. Pārējiem grupas dalībniekiem šoreiz epizodiskas lomas arhetipiskos personāžos. Klipā piedalās arī daudzi mūsu draugi un paziņas, ilustrējot dziesmas stāsta laicīgo pusi, pretstatā mūsu metafiziskajiem!”

Informāciju sagatavoja: Filips Batarags

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar