Izstrādā jaunu biznesa iemaņu mācību spēli skolēniem

“Mācību materiālu, kopā ar Iespējamā misija skolotājiem, izstrādāja EY darbinieki, kuri ikdienas darbā saskaras ar visdažādākajiem uzņēmējdarbības jautājumiem. Tas ir ļāvis šo mācību spēli veidot patiesi vispusīgu – spēlē iekļautas sadaļas par biznesa idejas īstenošanu reālā tirgū, dažādu risku ietekmi uz uzņēmuma darbību, spēju adaptēties mainīgām nodokļu politikas un likumdošanas prasībām, kā arī par citiem nozīmīgiem ekonomikas jautājumiem. Šī spēle ļaus skolēniem daudz agrākā vecumā apgūt biznesa zināšanas, kuras agrāk jaunieši sāka iepazīt tikai studiju gados,” saka Renāte Strazdiņa, EY vadības konsultāciju nodaļas direktore.

Jaunais mācību materiāls sadalīts situācijās, kuras ir balstītas uz izdomātiem faktiem un iekļauj sabiedrībā zināmus notikumus. Skolēnu uzdevums, pamatojoties uz doto informāciju, pieņemt racionālus un pamatotus, ar uzņēmuma darbību saistītus lēmumus dažādās situācijās. Biznesa iemaņu mācību spēle Uzņēmuma vadības izaicinājums veidota izmantošanai paralēli LR Izglītības un Zinātnes ministrijas aptipinātajai ekonomikas mācību programmai, lai padziļinātu skolēnu izpratni par risku ietekmi uzņēmuma darbībā, vienlaikus radot priekšstatu par lēmumiem ar kuriem saskaras uzņēmumu vadītāji.

”Esam gandarīti, ka trīspusējā sadarbībā ar EYun Iespējamo misiju, JA-YE Latvija var dot savu pienesumu 10.-12. klašu skolēnu mācību procesā, integrējot šo spēli savās praktiskās biznesa izglītības programmās. Turpmāk aptuveni 40 tūkstošu skolēnu rīcībā, kuri mācās JA-YE Latvija  programmās visā Latvijā, būs vēl viens reāls biznesa situāciju simulācijas instruments. Savukārt mūsu skolotājiem partnerskolās atvieglosim gana sarežģīto dažādu ekonomikas un biznesa tematu mācīšanu,” saka Jānis Krievāns, JA-YE Latvija Valdes priekšsēdētājs.

Ekonomikas mācību priekšmeta centrā ir jāizvirza iespēja skolēniem mācīties no reālas dzīves piemēriem. Veidojot šo palīgmateriālu-spēli, kritiska nozīme bija tieši sadarbībai ar EY speciālistiem, jo tā bija iespēja uzdevumus balstīt reālās uzņēmējdarbībā sastopamās un praktiskās situācijās,“ saka Egija Saļņikova, Iespējamā misija partnerības un komunikācijas vadītāja.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar