Izstāde “No ģimenes ģimenei”

Darbnīcās piedalījās Ukrainas karadarbībā cietušo ģimeņu bērni, un tās organizēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenti sadarbībā ar biedrību “Alianse Latvija bez bāreņiem”. Ukrainas bērnu, viesģimeņu, biedrības “Alianse Latvija bez bāreņiem” un Ukrainas vēstniecības Latvijā vēstnieka Jevgenija Perebijnija tikšanās un kopīgā ekspozīcijas aplūkošana notiks 8. decembrī plkst. 18.00.

Ekspozīcijā būs apkūkojamas lielformāta fotogrāfijas, kurās iemūžinātas radošās darbnīcas, kas oktobrī norisinājās Latvijas Mākslas akadēmijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Mākslas akadēmijā darbnīcās bērni attīstīja prasmes praktiski strādāt ar dažādiem materiāliem – meitenes lika lietā izdomu un no audumiem veidoja kolāžas, mācījās darboties ar dažādām

šūšanas iekārtām, savukārt puiši izgatavoja koka kulonus ar iededzinātām emblēmām pēc pašu sagatavotiem zīmējumiem, kā arī viesojās stikla apgleznošanas meistarklasē.

Mūzikas akadēmijā bērni nodarbībās iepazina latviešu folkloru, apgūstot tautasdziesmas un rotaļas, vēstīja par savas kultūras mantojumu, dziedot ukraiņu tautasdziesmas un citas Ukrainā populārās dziesmas.

Ukrainas karadarbībā cietušie bērni rehabilitācijas laiku Latvijā pavada ģimeniskā vidē. Par šo iespēju rūpējas biedrība “Alianse par Latviju bez bāreņiem”, kas ir projekta “No ģimenes līdz ģimenei” organizētāja. Projekta ietvaros bērni Latvijā pavada vienu mēnesi, lai atgūtos no kara pieredzes, kamēr viņu vecāki sakārto dzīves apstākļus – atrod jaunu dzīves un darba vietu – Ukrainā, kur bērniem atgriezties.

Pateicoties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra atbalstam, izstāde norisinās orķestra mājvietā – Lielajā ģildē.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar