Izraudzītas Rīgas Ziemassvētku egles

Nils Ušakovs uzsvēra: „Šis ir pirmais gads, kad tiek izvēlētas četras Ziemassvētku egles. Pilsētas galvenā egle šogad tiks novietota 11.novembra krastmalā netālu no Akmens tilta. Tāpat egle rotās arī Doma laukumu. Trešo egli uzstādīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pagalmā, Vienības gatvē 45, savukārt ceturtā greznosies pie šovasar atklātās „Ziemeļblāzmas” kultūras pils”.

Egles uz Rīgu tiks nogādātas jau rīt, bet svinīgi tās  iedegs   1. decembrī, kas ir pirmās Adventes diena. Tā kā nākamais ir ziemas Olimpisko spēļu gads, kā arī eiro ieviešanas gads, egles tiks dekorētas atbilstoši to tematikai. „Naudu eglēs nekārsim, bet pārsteigums no pilsētas māksliniekiem būs,” tā mērs Nils Ušakovs.

 Vienlaikus  ar  Ziemassvētku egļu iededzināšanu pilsētā ieslēgs arī svētku apgaismojumu.  Šogad tiks izgaismota arī jaunā promenāde, kas stiepjas aiz Dzelzceļa tilta.

Šāds Ziemassvētku egļu izraudzīšanās pasākums Rīgas mežos tradicionāli norisinās katru gadu, un uz to vienmēr tiek pieaicināti viesi. Iepriekšējos gados pasākumā piedalījušās folkloras kopas, jauniešu koris “Kamēr…”, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji un citi. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar