Izrāde jauniešiem – “Vēstules no frontes”

 

Projekts – “Vēstules no frontes” ir biedrības “Tilles L.I.P.A, nams ” privāta iniciatīva, lai veicinātu bērnu un jauniešu nacionālo identitāti, vēsturisko apziņu un celtu patriotisma garu. Projekta mērķis – radīt mācību palīglīdzekli, kurš ne tikai palīdzētu skaidrot sarežģītos Latvijas vēstures notikumus, bet arī radītu izpratni par nozīmīgo atceres dienu un interesi par tautas vēsturi. Izrādes pamatā ir sakaru virsnieka Jāņa Ķīseļa atmiņu stāsts par varonīgajiem Latvijas karavīriem, kuri tiek godināti 11.novembrī. “Šīs stāsts nebūs atbrīvošanas cīņu vai Kalpaka bataljona vēsture, bet tikai manas personīgās atmiņas par mūsu karagaitām un kā pie tādām es lūdzu Jūs arī pieiet.

 

Visur un arvien mūsu vadoņiem nāksies cīnīties ar daudzkārtīgu pārspēku. Ministru prezidentam K.Ulmanim politiskā un ģenerālim Jānim Balodim kaujas laukā. Un tomēr tie uzvarēja. Kāpēc? Tāpēc, ka tie paši līdz sirds dziļumiem ticēja latviešu tautas taisnai lietai un tāpēc, ka ap tiem bija vīri un meitas, kas ticēja un paļāvās uz tiem. /Jānis Ķīselis, 1935.gads. Rīga, Latvijas 1918.-1919.gada atbrīvošanas kauju dalībnieks, sakaru virsnieks.” piebilst Jānis.

 

Daļa no izrādēm tiek veltītas labdarības projektam “Uzdāvini svētkus kaimiņu bērnam “. Šī projekta mērķis – sasniegt to auditoriju, kura pieder pie sociāli jūtīgajām grupām – trūcīgo ģimeņu atvases, tālāko lauku reģionu bērni, bērnunama bērni.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar