Izglītības ministre viesojās Burtnieku novadā

Uz tikšanos ar ministri Burtnieku novada Valmieras pagasta pārvaldē bija pulcējušies pašvaldības speciālisti, domes deputāti un novada izglītības iestāžu vadītāji. Sarunas ievadā Druviete pastāstīja par ministrijas darbu un iecerēm – nesen izveidota darba grupa, kas strādā pie izmaiņām izglītības plānošanā un finansēšanā. Šobrīd ir noteiktas prioritātes izglītības sistēmas uzlabošanā, taču par risinājumiem runāt vēl pāragri. Ministre aicināja kolēģus – izglītības iestāžu vadītājus – paust savu viedokli un norādīja, ka tieši šādās tikšanās reizēs iespējams smelties vērtīgas ierosmes ministrijas darbam.

Pēc nelielas prezentācijas par izglītību Burtnieku novadā, klātesošie tika aicināti uz sarunu par aktuāliem jautājumiem. Apspriestas tika valsts mērķdotācijas izglītības iestādēm, pedagogu atalgojums un nevienlīdzība starp pirmsskolas skolotāju un vispārizglītojošās skolas skolotāju darba slodzi, pedagogu tālākizglītību. Ministre atzina, ka ir nepieciešams pārskatīt visu zināšanu grozu, ko skola piedāvā skolēnam no pirmās līdz 12. klasei. Jāspēj paskatīties uz visu sistēmu kopumā. Bet uz aktuālo jautājumu par lauku skolu nākotni, Druviete atzina, ka ar lauku skolu slēgšanu var gūt īstermiņa ietaupījumu budžetā, bet zaudēt – daudz vairāk. Izglītības sistēmu nedrīkst atraut no reģionālās attīstības.

Pēc sarunas delegācija apmeklēja Valmieras pagasta pirmsskolas izglītības iestādes jaunbūvi. Druviete atzinīgi novērtēja domes lēmumu pašu spēkiem virzīt tik vērienīgu projektu. Apskatot telpas, kurās drīzumā tiks ierīkots baseins un smilšu terapijas centrs, ministre apstiprināja, ka  izglītības iestāde ir vērtīgs ieguldījums nākotnē un dos iespējas bērnu vispusīgai attīstībai. Savukārt Rencēnu pamatskolā ministri patīkami pārsteidza veiksmīgā senatnīgās skolas ēkas apvienošana ar jaunu un modernu sporta zāli.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar